Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una menor denuncia una agressió sexual “greu” d'un grup de nois durant les festes de la Mercè

Servei municipal per atendre la violencia masclista

elDiario.es Catalunya

Les festes de la Mercè de Barcelona, que van acabar aquest diumenge, van comptar per primera vegada amb un estand de l'Ajuntament de Barcelona d'informació i atenció a situacions d'assetjament i violència sexista. El balanç en els quatre dies de festes han estat sis dones ateses després de patir un episodi de violència masclista. Un dels casos ha estat el d'una noia menor d'edat, que ha denunciat una agressió sexual “greu” per part d'un grup de nois durant les festes, per la qual va haver de ser traslladada a l'Hospital Sant Joan de Déu, segons ha explicat aquest dimarts la regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament, Laura Pérez.

En total, el servei municipal La Mercè Antimasclista ha rebut la visita de 501 persones. 490 volien informació, mentre que 11 dones van explicar episodis de violència sexista (cinc d'elles durant les mateixes festes, sis en un altre moment de l'any). A més, els agents itinerants que repartien informació del servei van intervenir davant d'una agressió masclista que es produïa a l'avinguda Maria Cristina. En un d'aquests casos, els professionals del servei van activar un protocol d'urgència per atendre la dona agredida.

Segons les xifres de l'Ajuntament, el 66,5% de les persones ateses van ser dones, el 33,3% homes i el 0,2% transsexuals. La majoria vivien a Barcelona (69%) i tenien menys de 25 anys (58%).

A més d'informació sobre els recursos municipals que ofereix l'Ajuntament de Barcelona, un gran nombre de consultes eren sobre si un determinat acte o gest es podia considerar agressió sexista, per exemple, amenaces i insults a través de les xarxes socials o actituds de desconfiança la parella

Des de l'estand es va seguir el protocol municipal que consisteix en oferir un espai físic de seguretat per a la persona que ha patit la violència, oferir un acompanyament especialitzat, assessorar sobre com actuar i quins són els recursos municipals disponibles i, si es dóna el cas, activar el protocol d'urgència coordinat amb Guàrdia Urbana.

Etiquetas
stats