Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El col·lectiu de Can Vies comença a reconstruir l'edifici amb l'ajuda dels veïns

Veïns i activistes reconstrueixen Can Vies. / ENRIC CATALÀ

Pau Rodríguez

Els ocupants i simpatitzants de Can Vies van anunciar aquesta setmana que reconstruirien l'edifici enderrocat per l'Ajuntament, i aquest dissabte s'han posat literalment a mans a l'obra. Mentre un equip de tècnics avaluava l'estat actual de Can Vies, els centenars de concentrats -amb casc i guants- han ajudat a desenrunar la part ja enderrocada l'edifici, pertanyent a l'antiga capella.

Segons un primer informe dels tècnics, no hi ha risc d'esfondrament del que queda de l'immoble. Sí que hi ha parts molt danyades, com algunes bigues o el forat que ha deixat l'enderrocament de la torre, però des del col·lectiu de Can Vies reiteren que es pot treballar de moment sense perill. Molts veïns i entitats del barri de Sants s'han acostat a donar un cop mà, i s'han creat fins a set fileres de persones per anar traient les runes en cadena. Al final, alguns seleccionaven els maons en bon estat per tornar-los a utilitzar.

Els activistes, carregats amb material d'obra, han pogut entrar a l'espai sense oposició. Ahir la propietat-encara Transports Metropolitans de Barcelona-va posar un perímetre de seguretat amb tanques i avisos, però l'han apartat ràpidament al crit de “unió, acció, autogestió!”.

Davant l'absència de policia que impedís el pas, el col·lectiu de Can Vies ha volgut subratllar el caràcter pacífic de la seva acció. Certament l'ambient ha estat durant tot el matí molt festiu i reivindicatiu.

Malgrat el gest de l'alcalde Xavier Trias, que ahir va paralitzar la demolició de l'edifici, els inquilins del centre social autogestionat s'han reafirmat en la seva posició de no reunir-se amb l'Ajuntament. Com ja van dir en anteriors ocasions, després del desallotjament de Can Vies ja no contemplen cap negociació. Només esperen que el consistori no posi traves a la seva intenció de reahbilitar l'espai.

Al migdia s'ha improvisat una acció de protesta consistent a portar fins a la seu del districte les pedres i enderrocs trets de les ruïnes de l'edifici. Així doncs, una cadena humana de centenars de veïns ha unit Can Vies i la seu, aquest cop sense protecció policial, a diferència del fort desplegament de les nits anteriors.

Etiquetas
stats