Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas considera un “error monumental” creure que la victòria està assegurada per a la llista independentista

Mas ve poca "altura de miras" del Gobierno ante la manifestación de la Diada

Europa Press

Barcelona —

“Sense una gran concentració com la de la Meridiana i les que hi ha hagut fins ara, no seríem on som, però només amb això no arribarem on hem d'arribar”, ha dit el president Artur Mas -número quatre de Junts pel Sí- aquest dissabte en un acte electoral al centre cooperatiu TEB Sant Andreu, a Barcelona, al costat del candidat per Lleida, Josep Maria Forné, i als religiosos Pare Manel -suplent per Barcelona- i Maria Victòria Molins.

Mas ha demanat traduir a les urnes el clam de la manifestació, i ha considerat “fora de lloc i barroer” que la interpretin com un acte electoral de Junts pel Sí. “Que ho digui gent que després diu que està a favor del dret a decidir ja no val”, ha declarat. També ha refusat descartar el discurs social del procés sobiranista, i ha asseverat que un dels objectius de l'independentisme és construir un país millor: “No hi ha dos projectes, el social i el nacional, tot va en el mateix tren i en la mateixa direcció, i hem de procurar que no caigui en via morta”.

Acompanyat per membres destacats de CDC i del tercer sector, ha asseverat que l'autogovern català “és menor en quantia i de pitjor qualitat” que fa quatre anys, el que limita la capacitat que té la Generalitat de reaccionar davant emergències socials, i ha posat el decret de pobresa energètica -recorregut pel govern Espanyol i suspès sine die pel Tribunal Constitucional- com a exemple. “Si la nostra autonomia no dóna ni per a això és que no és l'autonomia que ens cal”, ha tancat.

A més, el candidat de Junts pel Sí ha manifestat la seva “decepció” per la “poca altura de mires” del Govern a l'hora de reaccionar a la manifestació de la Diada, davant la qual creu que haurien d'“obrir els ulls”, perquè és una mobilització “sense comparació” a la “resta del món”. Artur Mas ha demanat que obrin “els ulls a la realitat”, ja que no hi ha un altre país en “el món” que pugui exhibir la capacitat de mobilització demostrada ahir i en 11S anteriors.

Etiquetas
stats