Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas demana “dia i hora” a Rajoy i el repta a presentar una reforma constitucional

Artur Mas al ple del Parlament.

Agències

Barcelona —

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest dimecres al del Govern, Mariano Rajoy, que posi “dia i hora” per mantenir una trobada, i l'ha reptat a presentar una proposta de reforma constitucional, després que el Congrés rebutgés ahir el traspàs a Catalunya de la competència per convocar una consulta. Igual que va fer ahir Josep Antoni Duran Lleida (CiU) durant el debat, Mas ha emplaçat Rajoy a negociar: “Senyor Rajoy, posi dia i hora; més fàcil és absolutament impossible”, ha dit durant la sessió de control al seu Govern al Parlament, en una resposta a la diputada del PP català Alicia Sánchez Camacho, que demanava diàleg.

Mas ha lamentat que ahir s'insinuessin també reformes de la Constitució, sobretot per part del PSOE, però que el Govern no hagi formalitzat cap proposta. “Per que no fan la seva proposta?”, li ha etzibat Mas a Camacho, al partit de la qual ha acusat de reformar la Llei Fonamental quan ho demana la cancellera alemanya Angela Merkel però no quan són els catalans qui ho suggereixen. “Abans alemanya que catalana, com tantes altres coses”, ha disparat el president, en referència a la venda d'Endesa a mans alemanyes abans que a l'empresa Gas Natural.

El president català ha reiterat, com ja va dir ahir en el seu missatge institucional després del no del Congrés, que no mirarà només marcs legals a Catalunya per poder celebrar la consulta sobiranista el 9 de novembre, com una llei catalana de consultes, sinó que també analitzarà “què donen de si els marcs legals internacionals” per convocar el referèndum.

Camacho, al president: “Estarà fora de la democràcia”

La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha dirigit avui al president català, Artur Mas, per recordar-li que, “si busca altres camins per convocar la consulta, estarà fora de la democràcia”, i ha lamentat que el procés sobiranista la faci sentir-se “estrangera a la meva terra”.

Mas i Sánchez-Camacho han protagonitzat aquest matí un dels moments més tensos de la sessió de control del Parlament català al Govern, quan ha comminat al president de la Generalitat que demani una entrevista amb Mariano Rajoy -“truqui al president del Govern”-, després del que Mas ha respost que posi data i hora.

Etiquetas
stats