Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El nou diari 'Jornada' es presenta com “una eina de debat per al conjunt de les esquerres”

Laia Altarriba, directora de Jornada, amb Isabel CLara Simó i Martxelo Otamendi

elDiario.es Catalunya

Neix un nou diari. El rotatiu generalista, que té per nom 'Jornada', s'ha presentat aquesta setmana a Barcelona, València i Palma, i preveu començar a imprimir-se a la tardor com un mitjà sorgit des dels moviments populars i cooperatius, amb redaccions a tots els Països Catalans. El diari, que tindrà versió en paper i digital, estarà dirigit per la periodista Laia Altarriba.

El diari neix com una cooperativa on els socis lectors i els treballadors puguin decidir conjuntament el rumb del projecte. El diari ha iniciat una campanya per captar socis, i a data de 24 de maig ja havia aconseguit aportacions per valor de 100.000 euros.

“La Jornada serà un diari que es miri la realitat des d’una perspectiva crítica, transformadora i feminista, que serveixi d’esperó per avançar cap a l’exercici del dret a l'autodeterminació, que faci d’altaveu a les conseqüències del sistema injust en què vivim, que sigui una eina de debat per al conjunt de les esquerres i que mostri que sí que hi ha alternatives”, asseguren els seus impulsors.

Més d’un centenar de persones van assistir a la presentació del diari aquest dijous a Barcelona. A l'acte hi van intervenir, a més d'Altarriba, el periodista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Xavier Giró; l'escriptora Isabel-Clara Simó; i el periodista i director de 'Berria', Martxelo Otamendi.

Les presentacions a València, Barcelona i Palma volen donar el tret de sortida a la campanya de finançament que ha obert el diari 'Jornada' per tal d’assolir un mínim de 200.000 euros, quantitat que els impulsors del rotatiu consideren necessària per a l'arrencada del projecte.

Etiquetas
stats