eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Besòs Mar, més que un relat policíac

Després d’Aire Brut, Lluís Bosch ha publicat Besòs Mar, novel\·la guardonada amb el 2on Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana 2015

L’autor agafa les regnes del gènere negre en aquest relat policíac que succeeix el 2003, tot just abans d’inaugurar-se el Fòrum de les Cultures

- PUBLICIDAD -
C:\fakepath\besòs mar.jpg

Fa uns mesos es va publicar el nou llibre de Lluís Bosch, Besòs Mar (Alrevés). El llibre s’endinsa en el gènere negre, un veterà policia investiga un misteriós assassinat, però en el fons és molt més que això. El vessant policíac està amarat d’elements psicològics i aires de denúncia. La història està ambientada a Barcelona els dies previs a la inauguració del Fòrum de les Cultures. Una Barcelona que vol tornar a enlluernar el món, amb grans dosis de maquillatge, contradictòria en els fets i les formes, i que acaba esdevenint un personatge més. No és gratuït si fem cas que Lluís Bosch treballa com a docent al Camp de l’Arpa. Escriu sobre el que trepitja i coneix; La Verneda, el Besòs o el litoral del Poblenou es converteixen en l’escenari d’aquest relat policíac que succeeix el 2003, tot just abans d’inaugurar-se el Fòrum de les Cultures.

La trama de la novel·la comença amb un cadàver que es troba justament en una de les platges del Poblenou. Enmig de l’arribada imminent dels Mossos d’Esquadra i en plena disputa de competències policials, l’experimentat inspector de policia Arsenio Crespo ha de resoldre el cas abans de jubilar-se. Massa casualitats envolten la mort del jove. La víctima resulta dir-se Jesús Crespo. Coincidències o no, les primeres indagacions el transporten al seu propi passat i l’obliguen a reviure històries velles i tèrboles com a policia.

Lluís Bosch agafa les regnes del gènere negre. L’autor, amb el Premi Memorial Agustí Vehí-Vila, consolida l’aventura que va començar fa dos anys, amb la publicació d’ Aire brut, que va ser la seva entrada a la novel·la negra. El jurat es va decantar per Besòs Mar "pel fet que sap molt bé les regles del gènere negre, té una clara voluntat social, destaca pel bon ús i creació dels personatges i per un llenguatge molt depurat i cuidat".  Besòs Mar és una novel·la que entra més en les convencions del gènere, contemporània i completament urbana, basada en els elements que podríem anomenar realistes i d’un entorn reconeixible. Les tres xemeneies de Sant Adrià que il·lustren la coberta ho delaten.

Besòs Mar és la sisena obra publicada de Lluís Bosch, que va començar escrivint novel·la juvenil i contes per a la revista ‘Cavall Fort’. Actualment, treballa en un nou llibre, també del gènere negre inspirat a Barcelona.  

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha