Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Adrián D. Bóveda: “Amb YouTube s’està construint una plataforma nova per als músics independents”

7 Notas 7 Colores

Oriol Puig

El Festival Cara·B vol ser un reflex de l'estat actual de l'escena musical independent i underground catalana i espanyola. Amb tres edicions no han perdut l'ambició, els últims dos anys han decidit allargar el festival a dos dies, en el mateix recinte i per un preu molt raonable, 30 euros l’abonament i 18 euros l’entrada d’un dia. Els propers 19 i 20 de febrer, podrem veure a grups nacionals com de la ciutat comtal i de diferents estils: 7 Notas 7 Colores, Agorazein, Joe Crepúsculo, Nueva Vulcano, Bejo, Bad Gyal, Las Rosas, Los Nastys, Kokoshca, Fiera, Yumi Yumi Hip Hop, Alien Tango, Meneo i BSN Posse. D'aquesta manera, a través dels directes de les propostes musicals que actualment incendien l'escena independent, un certamen retrospectiu dels millors videoclips produïts el 2016 i una exposició comissariada pel col·lectiu femení d'il·lustradores Hits With Tits, el festival dóna visibilitat, celebra i difon el talent que s'amaga darrera el circuit més convencional.

El Cara·B té una visió de 360 graus al voltant de la cultura musical independent. Ho fa a través de diferents disciplines artístiques que conformen l'escena independent tal com l'entenem. L'exposició B·SUAL comptarà aquest any amb 39 obres originals d'algunes de les il·lustradores més talentoses i prolífiques del panorama estatal actual, que han pintat per a l'ocasió a les seves bandes musicals fetitxe, dibuixat cançons i reinterpretat cartells de concerts i les portades dels seus discos favorits. El festival també s’aproximarà a l'audiovisual amb els treballs del concurs Cara·B CLIPS. Engunay el Premi del Jurat és per al realitzador Iñaki Antuñano, amb la cançó Jodidamente Loco de Los Bengala. El Jurat també ha fet una menció especial a Pablo Hernando i la realització del videoclip de My Private Dance Alone d'Aaron Rux. D'altra banda, el Premi FILMIN Cara•B CLIPS 2017 és per a Nacho A. Villar, per Poems From Ramayana d'Emelvi.

L'any passat el Cara·B apostava clarament pel rock i el pop. Aquest any ho fa amb un dia per als sons urbans i un altre per al rock alternatiu. “Hem obert el ventall estilístic del cartell amb una visió molt més global dels diferents gèneres que trobem en aquest moment. En aquesta edició oferim propostes de tot tipus”, explica Adrián D. Bóveda, director del festival. Aquest és justament un dels objectiu del Cara·B, convertir-se en mirall de les escenes independents que hi ha a Catalunya i la resta de l'Estat. “La realitat del panorama musical independent passa actualment per projectes musicals que s´han gestat i han crescut de forma independent des de plataformes audiovisuals com YouTube.”

Encara que YouTube mai ha tingut una bona relació amb la indústria de la música, els últims anys han estat particularment receptors, ja que s’ha definit com la plataforma que tanca tot el que està malament amb el negoci de la música digital. “YouTube és l'aplicació preferida pels consumidors, més que qualsevol altra, i també està en constant creixement.” Una quantitat considerable de creadors independents a YouTube han assolit un èxit que molts músics volen imitar. “Podríem estar a punt de ser testimonis d'un canvi radical impulsat per YouTube, amb la construcció d'una plataforma nova per als artistes independents, per ajudar-los a aprofitar-la al màxim.” El Cara·B posarà de manifest el que podria ser una nova indústria en conjunt, construïda fora de les limitacions i estructures del negoci en la seva forma actual.

Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Etiquetas
stats