Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Horacio Seguí: memòria fotogràfica de la música dels 60

Joan Manel Serrat

Oriol Puig

Barcelona —

Horacio Seguí, a través de l’objectiu de la seva càmera fotogràfica, ha testimoniat mig segle de vida esportiva al nostre país. Pocs coneixen però que abans de la seva intensa i prolífica etapa de fotògraf futbolístic, Seguí va retratar els músics i cantants més destacats dels anys seixanta. Tant els de la Nova Cançó, que treia el cap a casa nostra amb ànsies de llibertat, com els artistes internacionals que feien escala a la grisa Espanya per a promocionar els seus discos. Va viatjar també pels festivals més importants del moment -San Remo, Benidorm, Eurovisión i Viña del Mar- i publicava les seves fotos a revistes com Mosaico musical, Lecturas, Ondas, Discóbolo i Correo de la Radio.

L’exposició La música dels 60 dins i fora dels escenaris que es podrà visitar fins al 5 de novembre a la Casa Golferichs, Gran Via de les Corts Catalanes, 491 de Barcelona, es presenta com una retrospectiva musical, reflectint el gran treball dins d’aquest àmbit que va realitzar Horacio Seguí i que no és tan conegut pel gran públic. Els seus retrats descobreixen els artistes més destacats de tota una època: des d’estrelles com Joan Manel Serrat, Núria Feliu o Peret, passant per Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka, Rocío Jurado o Massiel, sense oblidar els retrats de grups com Els Sírex o Els Mustang, entre molts d’altres.

Les fotografies de Horacio Seguí amaguen una història. Va passejar Tom Jones amb la seva moto. Els 5 Latinos van dinar pa amb tomàquet a casa seva. Va portar Charles Aznavour a veure la Sagrada Família. Va fotografiar el concert dels Beatles. L’amistat travada al llarg dels anys entre fotògraf i artistes ha fet que alguns participéssin en la inauguració d'aquest dijous, com l’Agustí de Los Diablos i en Santi dels Mustang –cantant en directe-, o Los hermanos Calatrava i Núria Feliu. La mostra, organitzada per l’Espai de fotografia Francesc Català-Roca, compta amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

La seva primera feina va ser sabater, ajudava la mare al taller familiar. Durant setze anys va treballar al Banco Hispano Americano. Poc es podia imaginar, o potser sí, que el 1973 esdevindria el fotògraf oficial del Barça presidit per Agustí Montal i una referència per al món de l'esport i per al Futbol Club Barcelona. Dos anys abans de fitxar pel Barça Johan Cruyff va venir a Barcelona i la van visitar plegats. És seva la mítica foto del remat acrobàtic a gol contra l’Atlètic de Madrid. Seguí va treballar amb l’equip durant més de 40 anys i va acumular 250.000 fotografies. Féu el seguiment de diversos equips catalans de bàsquet, així com d’altres esports com ciclisme, automobilisme, rugbi, natació o waterpolo, en ocasions amb la col·laboració del seu germà Rafael. Va realitzar múltiples exposicions, i part del seu fons està dipositat al FC Barcelona i a l’Arxiu Nacional de Catalunya. El llegat fotogràfic de Seguí és un tresor cultural per descobrir.

Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Etiquetas
stats