eldiario.es

Menú

Ocupen el rectorat de la UB contra la reducció de personal i la pujada de taxes

Un grup de treballadors i estudiants de la universitat ocupen indefinidament el rectorat per exigir a Dídac Ramírez una major "transparència" en els comptes pel 2013

- PUBLICIDAD -
Personal de administración, docentes y estudiantes han ocupado el rectorado de la Universitat de Barcelona (UB). (Foto: @uniprecaria)

Personal d'administració, docents i estudiants han ocupat el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB). (Foto: @uniprecaria)

Un centenar d'estudiants, docents i personal administratiu ha irromput aquest dijous al rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) per ocupar-lo indefinidament. Es queixen de la "incertesa" en què viu instal·lada la comunitat que conforma la institució, atès que la universitat encara no ha aprovat els pressupostos del 2013 però ja ha comunicat a les juntes de personal que no es renovarà els contractes a desenes de docents lectors i a un elevat nombre de professors associats. L'ocupació, segons Ramon Franquesa, un dels professors que l'ha protagonitzat, ha de servir per pressionar el rector perquè faci un pronunciament en contra dels acomiadaments i exigir-li una major "trasparència" en els comptes i una més eficaç "comunicació" amb els treballadors de les facultats.

La ocupació és pacífica i no ha d'interrompre, segons Franquesa, l'habitual desenvolupament de l'activitats a l'edifici històric de la UB. Però asseguren que la mantindran fins que obtinguin respostes. "El curs s'acaba i molts professors no saben en quines condicions treballaran l'any vinent, la universitat no explica els pressupostos, i tenim por que la situació es resolgui a l'estiu mentre tothom està de vacances", es queixava Franquesa.

Més enllà de la defensa de les condicions laborals d'alguns professors i personal de la universitat, la protesta iniciada avui, amb el suport de diverses assemblees de facultats, servirà per demanar a la direcció faci el possible per derogar les mesures que impliquen la pujada dels preus de les matrícules, a més d'exigir una política de beques que no deixi cap estudiant fora de les aules per qüestions econòmiques.

La incertesa pels acomiadaments

En diverses protestes a la UB s'ha denunciat que la universitat pretenia acomiadar docents l'any vinent, però el rector, Dídac Ramírez, sempre ho ha negat i ho segueix fent. Fins i tot, un grup d'estudiants va arribar a bloquejar per aquest i altres motius el consell de govern que havia d'aprovar els pressupostos, el passat mes d'abril.

Els comptes patiran una retallada de l'1,5% respecte del curs passat -el 2011 va ser del 2%-, sempre a l'espera de l'aprovació dels de la Generalitat. Però el capítol de personal, segons defensa Ramírez, no se'n ressentirà. Això sí, els acomiadaments que es denuncien es refereixen a les no renovacions de docents. En concret, la no continuïtat d'una quarantena de professors lectors i la d'un nombre indeterminat -però probablement elevat- de professors associats, els que no puguin acreditar dos dels últims quatre anys treballant fora dels campus.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha