eldiario.es

Menú

Wert adverteix que la proposta del Govern no respecta les competències de l'Estat

El ministre d'Educació diu que l'acord per preservar el català com a llengua vehicular no li sembla "conforme amb la jerarquia normativa"

- PUBLICIDAD -
Wert advierte de que la propuesta del Govern no respeta las competencias del Estado

Wert adverteix que la proposta del Govern no respecta les competències de l'Estat

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha assenyalat avui que la proposta de la Generalitat d'esmenar la reforma educativa per preservar el català com a llengua vehicular no li sembla "molt conforme" amb la "jerarquia normativa" i amb les competències de l'Estat en pel que fa a legislació bàsica.

En declaracions als periodistes al Congrés, Wert s'ha referit així a la proposta que han consensuat diverses forces polítiques catalanes amb el Govern perquè es doni preeminència al que estipulin els estatuts autonòmics sobre l'ús de les llengües en l'ensenyament, amb el qual quedaria blindat el català com a llengua vehicular a les aules, ja que així figura a l'Estatut.

El titular d'Educació no ha volgut opinar en profunditat sobre el document consensuat ahir per diverses forces polítiques -CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP- en la segona cimera sobre la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) celebrada a Catalunya. El text també esmenava les revàlides, el repartiment dels continguts curriculars i els itineraris al final de l'ESO.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha