Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Ambulàncies Reus es querella contra el CatSalut i el SEM per l'adjudicació del transport sanitari

Ambulàncies aparcades en una imatge d'arxiu

Blanca Blay

L'empresa Ambulàncies Reus, una de les empreses perdedores en el concurs públic del transport sanitari a Catalunya, presentarà aquest dijous una querella criminal “per delictes de prevaricació administrativa, frau i malversació de fons públics” contra els directors del CatSalut, Josep Maria Padrosa, i el SEM, Francesc Bonet, a més de cinc responsables del SEM.

La querella denuncia que l'adjudicació del lot C del concurs, corresponent al transport sanitari al Camp de Tarragona, hauria estat presumptament manipulada. Els serveis jurídics d'Ambulàncies Reus expliquen que la querella es fonamenta en un presumpte acord previ per adjudicar el lot a Egara-Lafuente, l'empresa que va guanyar l'adjudicació del lot C i també els corresponents a les regions de Lleida i les Terres de l'Ebre.

Segons el text de la denúncia els informes tècnics que van servir de base per l'adjudicació haurien estat elaborats en connivència amb el director del CatSalut, Josep Maria Padrosa, i els representants de la unió temporal d'empreses. És a dir, segons expliquen, l'administració pública hauria alterat els informes a favor de la UTE Egara-lafuente. En el text s'indica que en l'informe “s'atribuïa a UTE EGARA, amb ple coneixement de la seva falsedat, la disponibilitat efectiva en el moment de l'oferta de vehicles sanitaris en realitat indisponibles, i de disposar UTE EGARA, per exemple, de locals dels que mai va disposar en el marc del TSNU”. A més, des d'Ambulàncies Reus destaquen que Ivemon Ambulàncies Egara, soci majoritari de la UTE, és una de les empreses incloses en la llista dels 100 majors donants a la Fundació CatDem que investiga la Fiscalia Anticorrupció.

El lot C és un dels tretze lots en què es va dividir l'adjudicació, en la que el subministrament del transport sanitari urgent i no urgent es va fer per regions geogràfiques. Aquest lot, que cobreix les comarques del Priorat, la Conca de Barberà, el Baix Camp, l'Alt Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès, es va adjudicar per un import de 17,8 milions d'euros a la UTE Egara-Lafuente. En total, el concurs d'ambulàncies, va adjudicar-se per un valor de 2.130 milions d'euros per un període de 10 anys. Egara-lafuente és una de les societats més beneficiades en el concurs, al costat d'altres com la mun¡ltinacional danesa Falck i Transport Sanitari de Catalunya (TSC).

El concurs va portar cua, ja que una vintena d'empreses conegudes en el sector van quedar-se fora, entre elles, Ambulàncies Reus, activa des de 1980. D'altra banda, l'adjudicació va produir-se amb una investigació encara en curs sobre l'adjudicació de l'anterior concurs. La investigació és una de les peces separades del cas Innova, la número 7, i investiga entre altres fets el presumpte pagament de comissions de Bernardo Coslado, propietari de l'empresa Ambulàncies Baix Ebre, a l'exdirector de l'Institut Català de la Salut Josep Prat.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats