Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Barcelona destinarà 475.000 euros extres a reduir les desigualtats de salut entre barris

Ada Colau visita les obres de l'Hospital del Mar

Caralp Mariné

Ada Colau vol acabar amb les desigualtats de salut que hi ha entre barris de Barcelona i que fan que els veïns puguin viure 11 anys més o 11 anys menys depenent de l’àrea de la ciutat en la que viuen. Amb aquest objectiu l’alcaldessa ha anunciat aquest dimarts en una visita a l’Hospital del Mar el primer paquet de mesures per reduir aquestes desigualtats que inclourà una dotació pressupostària extra de gairebé mig milió d’euros.

Aquest primer paquet de mesures arriba pocs dies després de que l’Agència de Salut Pública de Barcelona fes públic l’informe ‘La salut a Barcelona’, que rebel·la com els barris amb pitjors indicadors socioeconòmics tenen uns resultats de salut més desfavorables. “Entenem que hem de fer més encara i anuncien una nova mesura de govern que suposa gairebé mig milió d’euros més, sobretot en atenció primària, preventiva, comunitària”, ha anunciat Colau en declaracions a la premsa després de la visita al centre hospitalari del Mar.

Segons ha explicat la comissionada de salut, Gemma Tarafa, 300.000 euros aniran destinats a ampliar el programa Salut als Barris de Barcelona (SaBB) que impulsa l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Els diners es destinaran en aquells barris on ja s’està implementat el programa i també en aquells on encara no s’ha fet però formen part de la llista de les 18 àrees amb pitjors indicadors de salut, com són Turó de la Peira, Trinitat Vella, Gòtic i Carmel.

Segons informa el consistori en una nota de premsa l’Agència de Salut Pública de Barcelona ja ha començat a analitzar les prioritats dels barris que encara no tenen implementat aquest programa per veure quines són les intervencions necessàries per cadascun d’ells.

A banda, l’Ajuntament augmentarà en 75.000 euros les subvencions destinades a projectes que desenvolupin accions en els barris més prioritaris i als grups socials més desfavorits. A més, 100.000 euros extres es destinaran a persones en situació de pobresa per a que puguin pagar els fàrmacs que necessitin i que potser no poden comprar.

Tot això, han explicat, ho faran aplicant la perspectiva de la salut i l’equitat en tots àmbits i totes les àrees de les actuacions del govern. “La salut no ha de ser una política sectorial a part sinó que ha de ser una prioritat de govern que impregni totes les polítiques públiques, per això també donem prioritat a temes ambientals, la lluita contra la contaminació, la lluita contra la desigualtat econòmica, perquè totes aquestes qüestions tenen un impacte directe sobre la salut dels veïns i veïnes”, ha declarat l’alcaldessa de Barcelona.

D’aquesta manera l’objectiu és “sistematitzar metodologies de treball que permetin a totes les àrees identificar i reforçar les seves polítiques amb major capacitat de disminuir les desigualtats de salut”. Ja que asseguren que diversos estudis internacionals demostren que es poden reduir les desigualtats socials en salut amb accions fora de l’àmbit sanitari.

Posada en marxa d’un nou observatori

Totes aquestes mesures aniran acompanyades de la posada en marxa d’un Observatori d’Impactes en Salut i Qualitat de Vida de les Polítiques Municipals que té com a objectiu fer un seguiment de l’evolució d’aquestes desigualtats en salut i anar avaluant l’impacte de les mesures posades en marxa. Aquest observatori estarà constituït per persones del mateix Ajuntament, membres de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i experts externs.

Totes aquestes propostes s’han presentat durant una visita de l’alcaldessa i la comissionada de salut a l’hospital del Mar per veure com van les obres d’ampliació del centre hospitalari que es van reprendre el passat més de maig i que està previst que acabin a finals de 2016. Fa uns dies el ple de l’Ajuntament va arribar a un acord per destinar quatre milions d’euros a les obres de reforma del centre.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats