eldiario.es

Menú

Els farmacèutics sortiran al carrer per denunciar els impagaments de la Generalitat

La concentració es farà el 21 de març a Barcelona, tot i l’anunci de la conselleria de Salut de començar a pagar el deute

- PUBLICIDAD -
La facturación de las farmacias por recetas bajó el 12,3 por ciento en 2012

Les farmàcies catalanes sortiran al carrer.

Tal com van decidir en una votació aquest dimarts, els farmacèutics catalans sortiran al carrer per denunciar els impagaments reiterats de l’Administració. La concentració es farà el proper 21 de març a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Els farmacèutics no cobren des de fa més de 120 dies, enlloc dels 35 dies previstos segons un concert signat amb la Generalitat l’any 2010. Les altres accions previstes són la recollida de firmes entre els clients per portar-les al Parlament i la reclamació judicial dels interessos de demora.

Per la seva banda, el Govern ha decidit fer un primer gest i va efectuar ahir el pagament del 30% de l’import corresponent al mes de gener i va anunciar que el 70% restant es pagarà a finals d’aquest mes. La factura total del mes de gener és de 108 milions d’euros. Pel que fa al deute de novembre i desembre, la conselleria de Salut explica que demanarà un prèstec a l’Institut de Crèdit Oifcial (ICO) però encara no ha concretat cap data.

El Consell de Col.legis Farmacèutics de Catalunya també ha anunciat que farà accions conjuntes amb dos patronals de la sanitat privada (l'Unió Catalana d'Hospitals i el Consorci Sanitari Integral) per tal de defensar els professionals i centres concertats. La col·laboració es plasmarà de moment en un manifest conjunt.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha