eldiario.es

Menú

Hisenda respon a les farmàcies en vaga que pagarà els deutes aviat

Prop de les 3.100 farmàcies que hi ha a Catalunya han abaixat les seves persianes en protesta pels 416 milions que se'ls deuen en conjunt

- PUBLICIDAD -
La facturación de las farmacias por recetas bajó el 12,3 por ciento en 2012

El dia en què milers de farmàcies de tot Catalunya han abaixat les seves persianes en senyal de protesta contra els impagaments, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat que es començaran a posar al dia els pagaments a partir de la setmana que ve. Seà directament l'Estat qui aboni les factures pendents de la Generalitat a les farmàcies, com ho farà amb d'altres empreses, dins el marc del pla de proveidors. 

Aquest era principalment l'objectiu de la vaga que han secundat la majoria de les 3.100 farmàcies que hi ha a Catalunya, que esperen que demà el Consell de Ministres aprovi el pagament dels 416 milions d'euros del pla de proveïdors, una xifra que suposa tres de les quatre mensualitats que se'ls deu des del Servei Català de la Salut. Aquesta és la segona vegada que les farmàcies catalanes tanquen en ple, després de l'aturada del passat 12 d'octubre. 

En aquest context d'impagaments, ja fa temps que les farmàcies denuncien que viuen una situació "insostenible", en paraules de Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics, i es queixen que se'ls tracta de "moneda de canvi" en un conflicte polític. Per això, aquest dijous es manifesten davant la Delegació del Govern a Catalunya.

"Tots tranquils que pagarem el que hi ha pendent", ha expressat aquest matí el ministre Montoro, en una cimera contra la morositat organitzada per la Plataforma Multisectorial contra la Morositat. No ha dit exactament quan es faran efectius els pagaments, però sí que ha promès que seria "molt aviat"

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha