Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Salut recorrerà el decret estatal sobre la prescripció infermera

Toni Comín, conseller de Salut

Caralp Mariné

El conseller de Salut, Toni Comín, ha respòs a la demanda feta per les infermeres. Una setmana més tard després de que el col·lectiu es presentes a les portes de la conselleria per reclamar suport, el conseller s’ha reunit amb elles i els ha anunciat que recorreran el reial decret 954/2015 que regula la indicació, ús i autorització de la dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà per part de les infermeres.

“Posarem un recurs contenciós administratiu contra el reial decret”, ha assegurat Comín en declaracions a la premsa a la sortida de la reunió. “Demanarem la suspensió cautelar de l’article 3.2 i de l’article 2.2”, ha assegurat. Aquests són els dos articles del decret que no permeten a les infermeres dispensar medicaments sense autorització del metge i que no permeten l’acreditació per la prescripció autònoma.

Més enllà de recórrer el decret espanyol, que al seu parer es va publicar amb “nocturnitat i traïdora”, ha assegurat que el seu departament aprovarà un decret català que reguli la prescripció infermera. “La situació jurídica de les infermeres des de l’aprovació del decret espanyol és delicada, i hem de posar més pressa i més urgència”, ha assegurat.  Tot i que no ha avançat el perfil del contingut d’aquest marc legal català, ha dit que la intenció és arribar a un acord que inclogui el màxim de professionals possibles.

Poc després de la reunió de Comín amb el Consell dels Col·legis d’infermeres, el col·lectiu ja ha respòs a l'anunci del Departament de Salut. “Rebem positivament les intensions del conseller”, han assegurat en un comunicat, però demanen que es concreti el més urgent possible la data d’entrada en vigor del decret català i el seu contingut. Perquè, recordem, “corre pressa” solucionar la situació en la que es troben les professionals. 

“La norma catalana pot fer sortir a les infermeres de la incertesa en què es troben des del 23 de desembre” ha expressat Glòria Jodar, consellera del Consell de Col·legis Oficials d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

Les infermeres havien demanat al Departament de Salut la setmana passada, a través d’un manifest, que regulés la prescripció infermera de medicaments oposant-se al decret espanyol, que exigeix autorització per part del metge. Això suposa que no puguin, de forma autònoma, dispensar medicaments o productes sanitaris, com apòsits o cremes. Més de 40 entitats sanitàries que representen el col·lectiu van firmar el document.

A banda d’aquestes dues mesures, el conseller també ha dit que serà necessari que es convoqui el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, per poder queixar-se de les maneres en com ha actuat el ministeri. Comín ha dit que no té sentit que un reial decret aprovat a l’octubre no es faci públic fins al 23 de desembre amb un govern amb funcions i que canvi de contingut a últim moment. 

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats