Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CaixaBank guanya 970 milions fins el setembre, un 2,6% menys, per l'impacte de Barclays

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar

Oriol Solé Altimira

CaixaBank va obtenir un benefici net de 970 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, un 2,6% menys que en el mateix període de l'any anterior, a causa del efecte fiscal positiu que va tenir la integració de Barclays el 2015. El conseller delegat de la entitat, Gonzalo Gortázar, ha destacat que els resultats de l'entitat es donen en un “entorn complicat” de tipus d'interès a zero o en negatiu. Així mateix, ha mostrat la seva satisfacció per la futura formació d'un Govern i ha demanat que al llarg de la legislatura es donin “acords i concessions perquè les coses puguin funcionar”.

Segons la informació que l'entitat ha enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), CaixaBank ha reduït les provisions un 33,3% fins 1.177 milions. D'altra banda, el resultat abans d'impostos va arribar als 1.314 milions, un 45,2% més que el 2015, i el resultat atribuït al negoci bancari i d'assegurances, excloent l'activitat immobiliària i les participades, va ascendir a 1.374 milions.

En l'actual context de tipus d'interès en mínims i de volatilitat dels mercats, el marge d'interessos de CaixaBank va caure un 6,9%, fins a 3.080 milions d'euros, mentre que el brut va disminuir un 6,6%, a 5.939 milions. Per la seva banda, el marge d'explotació va créixer un 2,7%, fins a 2.821 milions.

Respecte la decisió del Frob de fusionar Bankia i BMN, Gortázar ha constatat que el Frob “té tot el dret a analitzar la seva cartera de participacions i veure si alguna combinació incrementa el valor”. Gortázar ha explicat que CaixaBank està enfocada en l'operació sobre BPI, l'OPA sobra el qual espera poder tancar abans que acabi l'any.. “I a això ens dedicarem”, ha conclòs. Gortázar també ha valorat que les possibles fusions bancàries a Espanya “es produiran per motius econòmics i no polítics”, en referència al futur Govern, i ha afegit que el pla de CaixaBank no preveu, per ara, més operacions corporatives.

Quant a les despeses d'explotació recurrents, van baixar un 2,2% fins a setembre, amb 2.997.000, gràcies a la contenció de costos, tot i que en aquest últim trimestre l'entitat va registrar 121 milions de costos extraordinaris associats al pla de sortides voluntàries pactat amb els sindicats el passat estiu. Des de l'any 2011, l'entitat ha reduït la seva base de costos un 18%. Compta amb un 21% menys de treballadors i un 30% menys d'oficines que el 2011. Malgrat això, CaixaBank té un 29% més de clients i un 30% més de negoci que fa cinc anys.

La ràtio de morositat de CaixaBank va seguir disminuint i es va situar en el 7,1%, gairebé un punt percentual menys que fa un any, per la caiguda dels saldos dubtosos, que van quedar en un 20,6% en variació interanual, fins als 15.199 milions.

Etiquetas
stats