Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Junqueras planteja pujar l'IRPF a les rendes superiors a 90.000 euros

El vicepresident Oriol Junqueras

elDiario.es Catalunya

El vicepresident conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Oriol Junqueras, pretén pujar fins a tres punts l'IRPF a les rendes superiors als 90.000 euros, segons publica El Periódico. Actualment, el tipus d'IRPF per a les rendes inferiors a 17.707 euros a Catalunya se situa en el tram autonòmic al 12%, el més alt d'Espanya, mentre que el tipus per a les rendes inferiors a 40.000 euros també està molt per sobre de la mitjana autonòmica.

De les fórmules plantejades per la conselleria del líder d'ERC, la que més convenç al seu partit passa també, segons fonts d'El Periódico, per crear un tram per a les rendes més baixes de 12.450 euros al qual s'aplicaria una rebaixa de 0,34 punts. Per a la resta de trams, fins els 90.000 euros l'impost es mantindria igual, però es crearia un nou tram a partir dels 90.000 euros que tributaria tres punts més.

La reforma que planteja Junqueras no té un objectiu recaptatori sinó que, segons els càlculs de la conselleria, hauria de tenir un resultat neutral per a les arques de la Generalitat. L'increment de la recaptació sobre les rendes altes i la rebaixa a les més baixes haurien d'equilibrar-se.

La redistribució de la riquesa genera debat al Govern de Junts pel Sí. La reforma per dotar de més progressivitat al tram autonòmic de l'IRPF ja s'ha trobat amb l'oposició dels més alts representants convergents a l'executiu, la consellera de Presidència, Neus Munté, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. ERC, no obstant, ha mantingut el pols a CDC i va insistir la setmana passada que la decisió sobre modificar l'IRPF correspon al Parlament quan la càmera debati en unes setmanes els pressupostos i la llei de mesures fiscals que els acompanya.

Etiquetas
stats