Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Junts pel Sí, PP i Ciutadans rebutgen que l'ICF es regeixi pels principis de la banca ètica

El FROB pierde 1.293 millones en 2015 por BFA, Sareb y BMN

elDiario.es Catalunya

El Parlament ha rebutjat aquest dijous que l'Institut Català de Finances (ICF), el banc públic català, es regeixi sota els principis de la banca ètica. Junts pel Sí, PP i Ciutadans han votat en contra del punt de la moció de la CUP que proposava aquest canvi en els criteris de gestió de l'ICF. D'altra banda, el PSC s'ha sumat a JxSí, PP i Ciutadans per tombar un altre dels punts de la iniciativa cupaire que exigia el traspàs dels pisos de la Sareb, el banc dolent, a l'ICF.

L'ICF és una de les anomenades estructures d'Estat que impulsa el Govern. L'entitat dependent de la Generalitat ha culminat tot el procés per convertir-se en un banc públic d'inversió. No obstant això, li falta l'essencial: la fitxa bancària que atorga el Banc Central Europeu (BCE) i que necessita per operar com a tal.

“Necessitem una banca pública generalista amb visió de banca ètica i que es treballi sota els principis de coherència, transparència i suport a l'economia social i solidària”, ha asseverat la diputada de la CUP i impulsora de la moció, Eulàlia Reguant. Sí que s'ha aprovat un dels punts de la moció que insta a incorporar a la plantilla de l'ICF especialistes en economia social i solidària.

La diputada del PSC, Alícia Romero, ha donat suport a la iniciativa de la CUP, tot i que ha rebutjat que la banca pública hagi d'invertir segons els estalvis dipositats pels ciutadans. “Hi pot haver altres models de gestió”, ha defensat. Així mateix ha considerat “inoportú” que la Generalitat gestioni tots els pisos de la Sareb. El diputat de JxSí, Oriol Amat, s'ha sumat al posicionament de la socialista.

PP i Ciutadans han carregat contra la moció de la CUP. “No necessitem més banca pública”, ha afirmat el diputat taronja Antonio Espinosa. “La banca pública no és la solució i avui no té sentit”, ha afegit el popular Alejandro Fernández.

Etiquetas
stats