Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Primera condemna a la banca del jutjat de clàusules sòl de Barcelona

Protesta contra les clàusules sol de les hipoteques.

elDiario.es Catalunya

El Banc de Sabadell ha acceptat anul·lar la clàusula sòl a un client que el va demandar per condicions abusives de la seva hipoteca, en la que és la primera sentència condemnatòria a la banca dictada a Barcelona per un dels jutjats creats específicament per resoldre aquest tipus de litigis.

En la seva sentència, la titular del jutjat de primera instància número 50, especialitzat en clàusules sòl, estima la demanda que un client del Sabadell va presentar contra l'entitat financera per aplicar-li una clàusula sòl del 3% en les revisions dels tipus d'interès.

La demanda s'ha resolt sense necessitat d'anar a judici ja que el Banc de Sabadell ha acceptat, tret de la condemna en costes, totes les reclamacions del demandant: declarar nul·la la clàusula, eliminar-la de la hipoteca, tornar les quantitats cobrades en aplicació de la clàusula i recalcular l'amortització del préstec hipotecari.

En concret, la jutgessa condemna el banc a eliminar la clàusula de limitació del tipus d'interès variable de la hipoteca que va signar amb el demandant el 6 de maig de 2011, com sol·licitava el litigant. La sentència també obliga el banc a retornar al demandant les quantitats que li va cobrar indegudament per aplicació de la clàusula sòl –suma que es calcularà en la fase d'execució de la sentència–, així com els interessos corresponents. La sentència també indica que cada part es farà càrrec de les seves costes.

El jutjat de primera instància número 50 de Barcelona va assumir les demandes per clàusules sòl, d'acord amb el pla de reforç que va aprovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que va fallar a favor de la retroactivitat d'aquestes condicions abusives a les hipoteques.

Etiquetas
stats