Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

CGT convoca vaga indefinida a Unipost contra el pla per acomiadar 425 empleats

Centre de distribució d'Unipost

Tomeu Ferrer

Barcelona —

La Confederació General de Treballadors (CGT) convoca, en solitari, vaga indefinida a Unipost, la segona empresa en repartiment postal al conjunt de l'Estat. L'acció es produeix després que els treballadors en referèndum hagin decidit rebutjar una proposta de l'empresa que suposava reduir 425 llocs de treball dels 2.485 que hi ha a la societat.

Dels empleats que van votar, el 41% va rebutjar la proposta de l'empresa i un 32% ho van fer a favor. El pla de l'empresa planteja una reducció de 425 llocs de treball, un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) de 120 dies durant el 2014 i una reducció salarial del 10%.

Els sindicats, CCOO, UGT i USOC, van presentar la proposta al comitè intercentres, però només CGT va optar per convocar vaga indefinida com a mostra d'oposició radical, segons Emilio Gómez, responsable del sindicat a l'empresa. Així doncs, des d'aquest divendres fins al dia 3 de gener, sense incloure-hi dissabtes i diumenges, hi ha convocades aturades de 24 hores.

De fet, el rebuig a la proposta empresarial es produeix després que direcció hagi indicat que l'alternativa és una reducció de 500 llocs de treball, l'ERTO de 120 dies i la rebaixa salarial del 10%, que se sumaria a una rebaixa del 10% aplicada aquest any.

Per a Gómez i la resta de representants sindicals les mesures són inassumibles perquè aquest és el tercer any de sacrificis dels treballadors, sense que de forma paral·lela, l'empresa hagi ampliat capital per reduir els efectes de la crisi en aquest sector.

La principal accionista d'Unipost, que a mes del 2.485 treballadors de l'empresa té 2.000 empleats més vinculats amb empreses franquiciades, és la família Raventós, que també és propietària de les vinyes de Codorniu. El segon accionista de la societat és el grup Deusche Post, amb gairebé un 37% del capital.

Segons Gómez, l'empresa els ha comunicat que no realitza els acomiadaments que té previst aplicar perquè no té fons per pagar-los. La falta de liquiditat és palesa, ja que els sindicats afirmen que la societat els hi deu la meitat de la paga extra de l'estiu de l'any passat.

En la decisió de CGT de convocar vaga indefinida, que no secunden els altres sindicats, ha pesat la sensació de molts treballadors de que la companyia aguanta la crisi només a base de sacrificis de la plantilla. Això està fent que a poc a poc els treballadors vegin com es consumeixen els dies del seu subsidi de desocupació.

La vaga a Catalunya pot tenir molta incidència perquè CGT hi és majoritària. A més de les comunicacions a empreses, la societat és l'encarregada del repartiment d'institucions com l'Agència Tributària, el Ministeri de Treball o la Diputació de Barcelona. La vaga tindrà a Barcelona el seu punt d'arrencada en una concentració que s'ha convocat al carrer Pablo Iglesias de l'Hospitalet de Llobregat.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats