Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Els treballadors de la indústria flequera de Barcelona salven el seu conveni

Josep María Àlvarez (UGT) i Joan Carles Gallego (CCOO) es manifestaran pels convenis

Tomeu Ferrer

Barcelona —

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Els 5.000 treballadors de la indústria flequera de Barcelona han aconseguit que el seu conveni mantingui la vigència fins al 31 de desembre del 2014. Això suposa, per tant, que aquest col·lectiu no se sumarà finalment a la vaga d'aquest 23 de maig, jornada de mobilització en diversos sectors per al manteniment de la negociació col·lectiva tal com la coneixem.

Els flequers se sumen als treballadors del metall que divendres van acordar amb les empreses del ram a Catalunya mantenir les condicions de treball mentre es negocia un altre conveni. Els operaris d’aquest àmbit eren els més nombrosos cridats a l’acció: 250.000 a Catalunya, amb empreses amb gran capacitat exportadora que haurien aturat la seva activitat.

La reforma laboral, aprovada pel PP i CiU, facilita l’acomiadament i elimina l’autorització prèvia dels Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO). També redueix la ultraactivitat dels convenis (és a dir, la vigència del seu contingut un cop el conveni ha finalitzat) a només un any. D’aquesta manera, la llei permet que la patronal bloquegi la negociació i, si en un any no s’ha arribat a un acord, el conveni desapareix.

La jornada del 23 de maig ha estat convocada per la majoria dels sindicats per desbloquejar la situació. En aquest sentit, faran vaga el transport de mercaderies per carretera i logística de la província de Barcelona i la de Tarragona (vaga el 23 i 24 de maig); lleure educatiu; Ciments Molins (cinc dies); conveni català de xocolates, bombons, caramels i xiclets, i conveni català de masses congelades.

Sectors compromesos

A la mobilització -però sense aturades- s’hi han compromès també el comerç del tèxtil de Barcelona, empreses TIC, sector del pa de Lleida, conveni d’oficines i despatxos i Serveis de Prevenció Aliens… La Funció Pública ha convocat concentracions d’11 a 12 hores davant dels centres de treball. Els treballadors de sanitat es concentraran davant de la seu de l’ICS (Balmes/Gran Via) a les 17.30 hores per marxar junts fins a la manifestació de Barcelona, i el sector ferroviari i de transport de mercaderies ho farà des de l’Estació de Sants (16 hores).

Hi ha també concentracions i manifestacions convocades arreu del país: a Barcelona a les 12 davant la seu de Foment del Treball. Girona, Lleida, Tarragona, Terrassa, Sabadell, Mataró, Vic, Granollers seran escenari de l’exteriorització del malestar obrer.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats