eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Manifestació a Terrassa dels treballadors d'Ibérica de Altavoces amenaçats de nou de tancament

L'empresa podria endur-se la producció a Hongria, on els costos laborals són menors

- PUBLICIDAD -
Protesta de les treballadores d'Ibérica d'Altavoces a Terrassa

Protesta de les treballadores d'Ibérica d'Altavoces a Terrassa Foto: UGT

Els treballadors de la firma Ibérica de Altavoces, s'han manifestat a Terrassa aquest dijous, 26 de febrer, contra la pretensió de l'empresa de tancar i deixar la plantilla a l'atur. La primera acció en aquest sentit de la societat ha estat presentar concurs de creditors, cosa que si acaba en tancament, suposaria deixar sense feina 107 persones.

Els treballadors asseguren que la crisi no és tal. En la seva opinió, segons fonts d'UGT, la companyia de capital italià, el que vol fer és endur-se la producció a Hongria, on els costos de personal serien més baixos. A més el comitè considera d'empresa que el concurs de creditors és una estratègia per acomiadar de manera més barata i fer que la despesa sigui assumida pel Fons de Garantia Salarial ( FOGASA ) .

Ibérica de Altavoces és filial de la italiana Faital. A la planta de Vacarisses, al Vallès Occidental, l'empresa produeix altaveus per a automòbils i també per a sales de música.

La factoria ha funcionat sense problemes al Vallès. Els treballadors afirmen que gairebé sempre l'empresa ha obtingut beneficis. En els 20 anys de funcionament s'han construït a la planta uns 150 milions d'altaveus. En aquest temps la fàbrica ha rebut la felicitació de diversos clients per la qualitat dels seus productes.

El problema per als empleats d'Ibérica rau en el fet que els últims anys l'empresa ha aplicat fins a 4 Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), cosa que faria que legalment els empleats, molts d'ells dones de més de 45 anys, no tinguessin gairebé dret a cobrar el subsidi d'atur, perquè la major part de la seva quantia s'hauria ja esgotat.

L 'octubre passat ja es va negociar un altre ERO que pretenia fer fora 70 persones de les 115 de la plantilla d'aquell moment. A la fi després de dures negociacions, fins a 7 reunions, la direcció va desistir de la seva intenció. En aquell moment es van mantenir mobilitzacions durant un mes.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha