Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Panrico rebaixa la pressió i fixa en 745 els acomiadaments a les seves fàbriques

Un treballador repassa un mural reivindicatiu a les portes de la fàbrica / EFE

Tomeu Ferrer

Barcelona —

La direcció de Panrico afluixa pressió i redueix fins a 745 el nombre d'acomiadats de les seves fàbriques. Si a mitjan d'octubre la pretensió era fer fora 875 persones, ara, després de setmanes de vaga i de pressions sindicals ha rebaixat la xifra, segons fonts sindicals. Cal recordar que a l'inici del procés el nombre d'acomiadaments que volia fer efectius l'empresa era de 1.040.

La posició de la direcció, tanmateix, no es definitiva, segons fonts de CCOO. La negociació havia d'acabar el passat dijous i ha continuat també aquest divendres, allargant el termini fixat per l'empresa. En tot cas, sigui quina sigui, la posició final s'hauria de debatre a les assemblees de totes les factories del grup. Tot i l'interès de l'empresa a enllestir ràpid el procés de reconversió, legalment es pot negociar fins al 21 de novembre.

La fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda seria, segons les estimacions inicials, la que patiria la retallada més important en la seva plantilla en nombres relatius. La proposta es acomiadar 159 persones de les 351 que treballen a Catalunya. La raó adduïda per l'empresa és que en aquesta planta és on hi ha els costos laborals més alts.

Només 62 empleats a Santa Perpètua

Els treballadors que fa setmanes que mantenen la vaga indefinida a Santa Perpètua responen a la pretensió de l'empresa amb dues dades. Una és que fa dos anys, i assenyala que llavors ja va aplicar una retallada de fins al 20% dels salaris dels treballadors de la planta catalana, cosa que fa que, per exemple, un operari amb 38 anys d'antiguitat estigui cobrant nets 1.500 euros al mes. La segona afectaria a la viabilitat de la fàbrica, ja que quedaria només amb 62 treballadors en les àrees de producció i manteniment i amb una producció centrada en només Donuts.

Pel que fa als ajustos salarials la nova posició de l'empresa és aplicar una retallada global del 25%. Això suposa també una reducció respecte a les xifres inicials, que superaven el 35%. En aquest sentit, la intenció de la societat que presideix Carlos Gila és aplicar a la fàbrica de Santa Perpètua de la Moguda una reducció més gran, de l'ordre del 32%. Això ho justificaven a la taula de negociació en la més elevada retribució que cobren els treballadors d'aquesta fàbrica, que situen en un ventall d'entre 23.000 i 25.000 euros a l'any.

Reacció dels treballadors

La plantilla de Santa Perpètua de la Moguda ha estat la que ha reaccionat amb més decisió a l'impagament i a l'anunci de reducció de personal. Els treballadors van decidir majoritàriament fer vaga indefinida, posició que no va ser secundada per les altres plantes, que van posposar la mesura a l'espera resultat de la negociació. En el cas de la fàbrica de Paracuellos, la decisió va ser fer vaga, però només a final del procés negociador, si aquest no era satisfactori per als treballadors.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats