Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

El futur de Panrico es vota per segon cop enmig de la divisió sindical

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Els treballadors de Panrico que van rebutjar per una majoria estreta el preacord que es va firmar per una part de la representació sindical votaran dissabte un altre pacte que millora lleument les condicions aconseguides en el primer compromís. El segon preacord, firmat per l'empresa i set membres de la comissió laboral personada en el procediment d'acomiadament col·lectiu de l'empresa de pastisseria industrial, suposa una millora respecte a l'anterior que va ser rebutjat massivament pels treballadors de Santa Perpètua, la fàbrica més castigada pel projecte de reconversió.

La de Santa Perpètua és la fàbrica del grup que més durament patiria les retallades de personal, en cas d'aplicar-se el primer preacord aconseguit. La planta rebria una retallada de 159 baixes respecte a una plantilla total de 351 persones. La majoria d'aquestes baixes s'efectuarien abans de finalitzar l'any.

El nou pacte suposa millorar en dos dies les indemnitzacions per acomiadament passant de 23 a 25 dies, amb un topall de 14 mensualitats i a més a pagar-les en un termini màxim de 18 mesos. I una nova reducció salarial de fins al 18 %. La secció sindical de CCOO i la federació estatal d'alimentació del sindicat no van signar el pacte perquè no van percebre que l'empresa tingués voluntat de buscar fórmules que garanteixin la viabilitat i continuïtat dels centres de treball més afectats. La votació del 16 de novembre passat va situar el conflicte en un punt delicat.

A la majoria de les plantes de Panrico a l'Estat espanyol va guanyar la proposta del preacord, sustentada per UGT. Però a Santa Perpètua, la fàbrica més castigada pel pla empresarial, el resultat va ser diferent. Va vèncer per golejada, 217 vots la posició contrària al pla, contra només dos favorables a la proposta que n'era favorable. El fet és que el còmput general es va decantar per poc cap a la posició que defensen els treballadors de Santa Perpètua, cosa que va obligar a refer el preacord. Els representants de CCOO a Panrico a Catalunya i la Federació d'Alimentació del mateix sindicat al Principat defensen que la posició majoritària dels treballadors de l'alimentària és contrària al preacord. Ho justifiquen afirmant que les mesures que l'empresa pretén aplicar són “brutals”.

En aquest sentit entenen com a gravíssim i temerari que després de més de 41 dies de vaga, l'empresa no busqui fórmules d'entesa i acord que permetin la continuïtat de la producció a Santa Perpètua i als altres centres, cosa que suposa un deteriorament creixent de la situació econòmica i de la marca.La situació de desgast té com a element més cridaner la negativa dels treballadors autònoms, que realitzen el repartiment dels productes de Panrico, a causa dels impagaments reiterats de l'empresa. En aquest sentit han afirmat que fins que no es regularitzi el pagament no realitzaran la seva feina de repartiment perquè en l'actualitat els costos que els hi suposa i no tenen cap compensació.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats