Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

El comitè de TV3 convoca aturades parcials que afectaran els Telenotícies del 18 de novembre

Protesta dels treballadors de TV3 durant la negociació de l'ERO

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Els treballadors de TV3 tornen a estar en peu de guerra. Si abans va ser el seu pla de reestructuració, ara s’han ajuntant la privatització de l’àrea comercial i el conveni de l’any vinent. Per aquests dos darrers motius el comitè d’empresa ha convocat per dimarts, 18 de novembre vagues parcials durant tota la jornada.

En total, la vaga serà de dues hores i 30 minuts distribuïts en tres franges. La primera tongada afectarà a la part final del programa Els matins, tota l’emissió del Telenotícies Comarques i part del Telenotícies genèric. La franja de tarda afectarà el tram final del programa Divendres i durarà 45 minuts. Al vespre, l’aturada afectarà els minuts finals del programa Terra i els primers 15 minuts del Telenotícies vespre.

El comitè d’empresa indica també, en un comunicat, que la vaga afectarà també a totes les rodes informatives que afectin al canal 324 durant les tres franges de les aturades.

Durant cada tram de la vaga, tots els canals de la televisió catalana emetran la mateixa programació enllaunada tret del canal infantil.

En el temps que es desenvolupin les aturades es desenvoluparan assemblees de treballadors on es discutirà la marxa de la negociació del nou conveni, especialment pel que fa a les intencions de desregular la jornada, els horaris i aplicar el canvi de la classificació professional que, segons el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart hauria d’acostar-se al sistema que s’utilitza a la sanitat pública de Catalunya, cosa que segons fonts sindicals tindria un efecte negatiu en les remuneracions salarials.

Dilluns, 18 de novembre els treballadors realitzaran assemblees al menjador del CPA on està previst que es debati a possible externalització del departament comercial de la televisió pública catalana. Aquesta possibilitat, que està a punt de ser aprovada per la CCMA, tindria, segons fonts sindicals un efecte molt negatiu per a la pervivència dels mitjans de comunicació audiovisuals de la Generalitat.

Les vagues a TV3 seran la primera acció del personal de la televisió catalana després del pacte per l’ERO que va suposar més de 200 baixes a les societats públiques. Des de llavors, s’han anat produint topades entre la direcció de l’ens i els sindicats. La última va ser el referèndum entre la plantilla en què per àmplia majoria es va decidir demanar la dimissió de Brauli Duart.

El nerviosisme sobre el futur de Televisió de Catalunya s’ha incrementat després de veure com de cop, el govern valencià va tancar RTTVA i, especialment, la reacció entusiasta de diversos mitjans conservadors espanyols que tenen entre cella i cella la idea de desfer la televisió pública catalana.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats