eldiario.es

Menú

Vaga de 24 hores a Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio

Els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals fan una nova aturada de 24 hores per oposar-se a la nova retallada proposada per la direcció de la corporació

Si divendres no hi ha acord, la vaga es repetirà dissabte també durant 24 hores

- PUBLICIDAD -
Els treballadors de TV3 i Catalunya Radio tallen un carrer davant la seu de la CCMA

Els treballadors de TV3 i Catalunya Radio tallen un carrer davant la seu de la CCMA

Els treballadors dels mitjans públics de comunicació a Catalunya realitzen aquest dijous una vaga de 24 hores contra la pretensió de l'empresa d'aplicar-los una nova retallada salarial que ara es xifra en el 13%, i que se sumaria a les ja realitzades. Tant Catalunya Ràdio com TV3 estan funcionant sota mínims.

Per exemple al matí, la ràdio pública catalana només ha emès entre les 7 i les 8.30 h, i la resta del temps s'han pogut escoltar programes enregistrats. A TV3, els serveis mínims permeten emetre el programa Els Matins, entre les 8 i les 8,30 h, i els telenoticies, que queden reduïts a 20 minuts. Al canal 3/24 es faran només butlletins de 10 minuts. Tampoc funcionen amb normalitat els mitjans digitals de la corporació.

Les accions dutes a terme durant el matí pels treballadors han consistit en una concentració d'uns 800 treballadors davant l'edifici de les emissores de la Generalitat. Des d'allà han anat per la Diagonal tallant el tràfic en els dos sentits de la marxa i han fet una asseguda de 15 minuts.

Més tard s'han dirigit a la seu de la CCMA, a la Via Augusta, on el comitè d'empresa s'ha reunit amb la direcció de l'ens. Mentrestant s'ha fet una segona asseguda a la cruïlla entre el carre Ganduxer i la Via Augusta. Tota la mobilització s'ha fet amb gran desplegament de xiulets, sirenes i petards. La seu de la CCMA estava protegida per un fort desplegament de Mossos d'Esquadra.

Les protestes, que han tingut una primera jornada d'aturades de 12 hores, es fan contra la proposta de la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), d'aplicar sense negociar una retallada de sous a tot el personal subjecte a conveni”, segons fonts sindicals. La reducció salarial castigaria als nivells mitjans i baixos de la ràdio i televisions autonòmiques.

El malestar té més motius, un d'ells és la unificació, sense negociació, de diverses corresponsalies de Catalunya Ràdio i TV3. Això suposa que els periodistes que s'hi facin càrrec hauran de donar servei als dos mitjans. El que fins fa poc era el presentador del Telenoticies, Joan Carles Peris, s'encarregarà de les dues corresponsalies a París.

Com el temps donat per la direcció per aconseguir un acord venç el 31 d'aquest mes, les accions laborals per oposar-s'hi no pararan si no hi ha pacte. En aquest sentit, els treballadors han convocat una nova vaga de 24 hores per a dissabte.

Des de la direcció de la Corporació s'ha manifestat el desig que aquest cop es compleixin els serveis mínims i que es puguin emetre els Telenoticies. Això es refereix a l'acció d'un grup de treballadors que en la vaga de dilluns passat es van oposar a l'emissió del Telenoticies migdia i del Telenoticies comarques.


- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha