Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les farmàcies catalanes cobren del FLA 213 dels més de 330 milions pendents

Les farmàcies catalanes cobren del FLA 213 dels més de 330 milions pendents

EFE

Barcelona —

Els farmacèutics catalans han cobrat aquest dijous 213 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) extraordinari pagat aquest dimecres pel Govern espanyol, corresponents a dues de les factures mensuals pendents, però encara tenen pendent la factura d'octubre, que puja a 117,8 milions d'euros.

Segons ha informat el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), l'arribada del FLA extraordinari “ha estat insuficient per acabar amb el deute”.

Els 213 milions d'euros destinats a farmàcies han permès fer front a les factures d'agost i setembre, però encara queda pendent la d'octubre, per la qual cosa els farmacèutics han reclamat a la Generalitat que aquesta factura es pagui “abans que acabi l'any”.

Si no és així, i el pròxim 5 de gener tampoc es paga la de novembre, el deute acumulat amb els farmacèutics tornarà a ser de 2 mesos. Els farmacèutics catalans han reclamat al Servei Català de la Salut (CatSalut) poder “començar 2016 amb el compte del deute a zero”.

“Si no cobra més aquest desembre, el pròxim 5 de gener tornaríem a acumular dos mesos de deute i si al gener tampoc fa efectiva la factura dels medicaments dispensats al novembre, tal com ho estableix el concert, el deute amb les farmàcies tornaria a augmentar a dos mesos i els farmacèutics tornarien a cobrar els medicaments 90 dies després d'haver-los dispensat”, ha advertit el president del col·legi professional, Jordi de Dalmases.

“El FLA extraordinari havia de servir per posar a zero el deute i fer un replantejament perquè no es tornin a repetir els mateixos errors”, ha reclamat el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

Per al president de la FEFAC, Antonio Torres, “no és de rebut que, en un moment de recuperació econòmica del país i amb sistemes de finançament disponibles, es continuï arrossegant el deute dels farmacèutics, que porten quatre anys carregant sobre les espatlles una responsabilitat que li correspon a l'Administració, la de fer front a un dret bàsic de la població com és l'accés al seu medicació ”.

Per això, els farmacèutics continuaran amb la campanya de sensibilització que van iniciar el passat 5 de novembre per reclamar el pagament total del deute i han tornat a exigir que “el pagament dels medicaments sigui una prioritat de la mateixa manera que ho és per als pacients ”.

Etiquetas
stats