Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Les immobiliàries inicien el seu desembarcament a l’entorn de Glòries

Solar al carrer Aragó

Cristina Palomar

Barcelona —

El desmantellament del nus viari de Glòries i la ràpida transformació urbanística que està experimentant el seu entorn està convertint aquesta zona de Barcelona en objectiu prioritari de les promotores immobiliàries que volen invertir a la ciutat comtal. El nou espai resultant, amb el futur parc de Glòries, Els Encants, el Museu del Disseny i un centre comercial a punt de ser remodelat com a protagonistes principals, és una llaminadura per als inversors internacionals.

Tot i que la milionària urbanització definitiva de Glòries no serà una realitat fins al 2018, sempre queles obres compleixen el calendari previst, les immobiliàries ja han començat a aterrar als barris que envolten aquest nou centre neuràlgic de la ciutat. És el cas, per exemple, de Via Célere, una empresa propietat del constructor Juan Antonio Gómez-Pintado que farà 67 habitatges a Sagrada Família, concretament al solar de 7.368 metres quadrats del carrer Aragó 499 que ocupava la seu de Revlon i que era propietat de CatalunyaCaixa.

La promotora, que centra el seu negoci immobiliari al Brasil, Bulgària, Polònia i Romania, i que va obrir una delegació a Barcelona el novembre passat amb l’objectiu de créixer a la capital catalana; ha comprat el terreny a la Sareb per 10,5 milions d’euros i invertirà 20 milions d’euros més en l’operació urbanística. Els nous habitatges residencials inclouran garatge i espais comunitaris, i l’empresa utilitza com a reclam comercial la proximitat dels pisos al futur parc, a l’avinguda Diagonal i “al nou centre de la ciutat”.

La demolició de l’antiga factoria de Revlon del carrer Aragó, amb la seva característica façana a base de vidre i columnes pintades de violeta clar construïda a la dècada dels anys setanta per acollir les oficines centrals de la companyia Henry Colomer, va començar el mes de novembre passat i la previsió és que acabi aquest mes de febrer. Entre el 30 de gener i l’1 de febrer es farà una jornada de portes obertes per explicar el projecte i començar a vendre els pisos sobre plànol.

El desembarcament d’immobiliàries a l’entorn de les noves Glòries avança en paral·lel a les obres de remodelació d’aquest gran espai. Entre els mesos de gener i maig d’aquest any es farà la urbanització provisional de la banda muntanya posant l’accent en l’ús esportiu i ciutadà dels espais alliberats. El projecte inclou la construcció de pistes esportives, circuits per a bicicletes, patinatge i atletisme, zona de gimnàstica i taules de ping-pong, així com espais culturals polivalents. L’antic solar que ocupaven els Encants Vells s’anivellarà amb les terres provinents de les obres i es convertirà en un prat amb vegetació mediterrània.

Pel que fa als túnels viaris que permetran el soterrament del trànsit d’entrada i sortida de la ciutat i que alliberaran la superfície per construir-hi un gran parc, la previsió de l’Ajuntament de Barcelona és començar les obres el primer semestre d’aquest any i acabar-les a finals del 2017. La primera fase inclourà el tram entre els carrers Castillejos i Badajoz, i la segona anirà des de Badajoz fins a la Rambla del Poblenou. El pressupost total és d’uns 170 milions d’euros.

Etiquetas
stats