Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un jutge imputa Serra, Todó i 52 exconsellers més de CatalunyaCaixa

El magistrat cita com imputats a tota la cúpula de la entitat el 2010.

Europa Press

Barcelona —

El titular del Jutjat d'Instrucció número 30 de Barcelona ha imputat l'expresident de CatalunyaCaixa Narcís Serra, l'exdirector general Adolf Todó i 52 membres més del consell d'administració de l'entitat l'any, segons han informat a Europa Press fonts judicials. La Fiscalia Anticorrupció de Barcelona havia demanat ja la seva imputació a principis de setembre, per “retribucions i indemnitzacions desproporcionades i alienes a la seva situació real de solvència”, i per la seu recriminable i espuri maneig dels fons de l'entitat, sostenia la denúncia.

Ara, el jutge Josep Maria Pijuan els imputa per un presumpte delicte d'administració deslleial, i els cita a declarar des del 21 d'octubre fins al 11 de novembre.

En la denúncia que va presentar Anticorrupció es remarcava que els directius van augmentar-se les retribucions variables en contra del criteri de la Comissió Europea (CE), que les considerava una forma inconvenient de retribuir els alts directius “ja que per a la seva percepció procuren un benefici ràpid de l'entitat, que desemboca en un perjudici a mitjà termini l'assumir riscos no desitjats”.

El 2010 l'entitat vivia una situació crítica. Després de reduir dràsticament beneficis i entrar en pèrdues, al juliol de 2010 es va fer “urgent” la intervenció del FROB, que va haver d'aportar-hi 1.250 milions, el 23,51% dels recursos propis de l'entitat. A l'octubre de 2011, el FROB va haver de desemborsar 1.718 milions més a CatalunyaCaixa, amb el que va passar a assumir el 89,74% del capital del nou banc, sortit de la fusió de les caixes d'estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa.

Etiquetas
stats