eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

La jutge imputa un altre mosso del cas Raval, el que va netejar el bassal de sang

La magistrada creu que podria haver comès un delicte d'obstrucció a la justícia, perquè netejar la sang no obeïa a raons de "salubritat" ni d'"higiene"

- PUBLICIDAD -
La juez imputa al mosso que lavó el charco de sangre tras ser reducido Benítez

La jutge imputa al mosso que va netejar el bassal de sang després que Benítez fos reduït / EFE

La jutge que investiga la mort de Juan Andrés Benítez ha imputat un altre agent dels Mossos d' Esquadra. Es tracta del policia que va rentar el bassal de sang que va quedar a terra, després que els seus companys reduïssin violentament Benítez i li peguessin repetidament, una intervenció després de la qual aquest veí del Raval va morir. Amb aquesta citació judicial ja són nou els mossos imputats en aquest cas. Els vuit restants ja van declarar la setmana passada davant la magistrada, per assegurar que van actuar d'acord amb el protocol .

En un acte notificat aquest dimecres, la jutge imputa aquest mosso un delicte d'obstrucció a la justícia, per  entendre que rentar la sang no obeïa ni a raons de "salubritat " ni d'"higiene", alhora que manté la porta oberta a acusar-lo també pels altres delictes que s'atribueix als vuit agents, que són delictes contra la vida, contra la integritat física i de coaccions. Si s'escau, aquest agent haurà de personar-se davant el jutge el  27 de novembre proper.

La jutge va imputar als altres agents en considerar que "no es van limitar" a reduir-lo, sinó que les agressions van ser "clares i meridianes", tal com consten en les imatges que van prendre els testimonis dels fets. Està per demostrar, però, si els policies, amb Benítez ja a terra, li van pegar al cap, una dada fonamental ja que segons l'autòpsia aquest veí va morir per una aturada cardíaca provocada per múltiples cops a la zona " crani-facial " .

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha