Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El 'no' a la independència guanya al 'sí' per quatre punts segons una enquesta

El 'no' a la independència guanyaria per quatre punts al si, segons l'enquesta de La Vanguardia

EUROPA PRESS

Barcelona —

En una anterior enquesta, publicada al desembre de 2014, 47,4% eren partidari a la independència, un 42,9% es pronunciava en contra i un 9,7% es mostrava indecís.

En l'última enquesta, realitzada entre el 27 i 29 d'abril sobre una mostra de 1.000 persones, un 79,1% estaria d'acord amb què a Catalunya es pogués convocar un referèndum per decidir sobre la independència.

Un 49,2% dels enquestats es mostra contrari a la 'full de ruta' pactada pel president de la Generalitat, Artur Mas, i el d'ERC, Oriol Junqueras, mentre que un 40% ho fa a favor.

Un 61,3% dels catalans creu que perquè Catalunya pogués declarar-se independent de Catalunya “cal que es convoqui un referèndum específic”, i un 29% considera que seria suficient que els partits que volen la independència tinguin la majoria en el pròxim Parlament.

Un 19,2% creu que per negociar un procés independentista s'hauria de comptar amb la majoria absoluta dels diputats i els vots, un 24,4% amb la majoria absoluta dels diputats --68 escons-- i un 43% amb una majoria reforçada de dos terços.

En l'enquesta, un 57,1% dels enquestats considera que un Estat federal “probablement no” seria la solució dels actuals problemes d'encaix, mentre que un 35,5% el probablement sí que ho seria.

Un 71,6% considera que l'actual Constitució ja no és útil i s'hauria de reformar, un 21% creu que sí però s'hauria d'interpretar d'una altra manera, i un 5,5% veu que és “absolutament” útil.

Etiquetas
stats