Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El 'no' a la independència s'imposa amb un petit avantatge després del 9-N

Cues per votar el 9-N

Agències

Barcelona —

El 45,3% de catalans ara votaria 'no' a la independència i el 44,5% 'sí', segons l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat difosa aquest divendres en roda de premsa.

És un “empat tècnic” perquè la diferència és de menys d'un punt, ha dit el director del CEO, Jordi Argelaguet, que ha destacat que aquesta dada arriba un mes després del 9-N i de la conferència del president de la Generalitat per presentar un full de ruta que aconseguís la independència en uns 18 mesos.

Aquesta enquesta –amb un marge d'error del 2,95%– posa de manifest que, davant la pregunta 'Vol que Catalunya sigui un Estat independent?', hi ha un 7,5% que diu no saber què votaria i un 2,8% que no contesta.

Reunió entre Mas i Junqueras

Al Parlament s'han reunit durant mitja hora el president de la Generalitat, Artur Mas (CiU), i el líder d'ERC, Oriol Junqueras. Han iniciat una reunió passades les 11 hores al despatx del president al Parlament amb la finalitat d'aproximar posicions per a un possible avançament electoral a Catalunya en clau de plebiscit.

Al cap d'uns 30 minuts, tots dos han sortit per anar a la votació d'una moció, el que ha fet pensar als informadors que feien una pausa per reprendre la reunió després de votar, però Mas ha lliscat als periodistes, fora dels micros, que ja havia acabat la trobada i que havia anat “bé”, sense donar més detalls i sense fer declaracions als mitjans.

Etiquetas
stats