Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La justícia investiga l'exgerent de l'Agència Catalana de l'Aigua per adjudicacions irregulars

La Fiscalía acusa a un alto cargo de la Generalitat de adjudicaciones irregulares

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

La Fiscalia ha presentat una querella contra l'actual president d'Infraestructures de la Generalitat, Joan Lluís Quer, i dotze més persones per presumptes irregularitats en l'adjudicació de contractes de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a una unió d'empreses controlada llavors per aquest càrrec del govern.

El jutge ja ha admès a tràmit la denúncia, en la qual concretament s'acusa Quer i 12 persones més vinculades a l'ACA dels delictes de revelació de secrets, ús d'informació privilegiada, tràfic d'influències, frau, prevaricació i malversació.

Joan Lluís Quer va ser gerent de l'ACA de 2000 a 2004, i immediatament després es va incorporar a una empresa, Auding, que en solitari o a través d'una Unió Temporal d'Empreses (UTE) va aconseguir contractes de l'Agència que regula l'aigua a Catalunya per sumes milionàries. La fiscalia va rebre temps després denúncies per suposades irregularitats en la tramitació dels expedients, en alguns casos amb acusacions de contractació a dit.

La mateixa Sindicatura de Comptes va emetre un informe, just fa un any, en el qual revelava que personal l'ACA i la UTE participada llavors per Quer s'haurien reunit per coordinar-se abans que s'aprovés l'expedient i, per tant, abans de la licitació, cosa que suposaria incomplir els “principis de publicitat, concurrència i igualtat de tracte”, segons la visió de la Sindicatura.

Etiquetas
stats