Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

La jutge veu “clara” l'agressió dels mossos al Raval

El conseller Espadaler podría levantar las medidas cautelares a los mossos

EFE

Barcelona —

La jutge que investiga el cas del Raval considera “clara i meridiana” la implicació dels vuit mossos d'esquadra imputats en la mort de Juan Andrés Benítez, ja sigui “com a autors directes de les agressions” o com a cooperadors necessaris, per subjectar a la víctima o presenciar la reducció.

Així ho sosté la titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona en un acte, a què ha tingut accés Efe, en què acorda imposar als vuit mossos d'esquadra imputats l'obligació de comparèixer quinzenalment al jutjat, després de prendre'ls declaració el passat dimecres.

En el seu acte, la magistrada argumenta que, malgrat les declaracions que van fer els imputats en el seu interrogatori, “que s'emmarquen dins el seu dret de defensa”, persisteixen els indicis de criminalitat contra ells, concretament pel que fa al delicte contra la vida, el més greu dels que se'ls atribueixen.

Precisament, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va aventurar dijous al Parlament que és “improbable” que la jutge mantingui la imputació als vuit agents en els termes en què ho va fer el primer dia, per la qual cosa es va mostrar disposat a aixecar les mesures cautelars de suspensió d'ocupació i sou que els ha imposat Interior en funció de l'evolució de la investigació judicial.

La magistrada, per contra, creu que en aquest moment de la instrucció “s'estima clara i meridiana la implicació de tots els imputats” en el delicte contra la vida que se'ls imputa, “ja com a autors directes de les agressions, o bé com a cooperadors necessaris que coadyugaron amb la seva mera presència o subjectant la víctima a l'acció perpetrada pels autors directes”.

Després de les declaracions de dimecres passat, la Fiscalia i les acusacions particular i popular van demanar a la jutge que obligués als mossos imputats a presentar setmanalment al jutjat, mesura a la qual es van oposar les defenses, i finalment la magistrada ha decidit que les seves compareixences siguin quinzenals.

En opinió de la magistrada, és “obvi” que en aquest cas “no hi ha un risc patent i evident de fuga”, però ha considerat oportú decretar compareixences quinzenals al jutjat per tal d'“assegurar que els imputats estiguin en tot moment a disposició del jutjat, així com per garantir la seva presència en el procediment”.

D'aquesta manera, els agents hauran de comparèixer un dimecres de cada dos a l'oficina de presentacions de la Ciutat de la Justícia i, en cas de no fer-ho, adverteix la jutge, es pot ordenar la seva detenció i posada a disposició judicial.

Per a la magistrada, “persisteixen en el moment present” els indicis que van ser plasmats en l'acte en què va citar a declarar com a imputats als vuit mossos per delictes contra la vida, la integritat física i moral, coaccions i obstrucció a la justícia.

En aquest acte, la magistrada sostenia que els agents imputats per la mort de Benítez no es van limitar a efectuar maniobres de reducció sobre l'empresari, sinó que li van propinar cops de puny i puntades de peu i, posteriorment, haurien intentat suposadament destruir proves.

Etiquetas
stats