Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mor la periodista Margarita Rivière

La periodista Margarita Rivière en una entrevista el passat octubre / ENRIC CATALÀ

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Margarita Rivière s'ha mort. Tenia 70 anys i, segons la família, patia una malaltia pulmonar. Va formar part de les redaccions més combatives del periodisme de Barcelona durant la Transició. Més tard va ser delegada de l'agència EFE a Catalunya entre els anys 1988 i 1992. Precisament aquell any va ser la impulsora del servei en català de l'agència pública.

No es va conformar a escriure i opinar en els diaris, va ser també assagista i observadora de l'actualitat. De l'any 1984 data el llibre La generación de la transición. Però va fer també incursions en altres gèneres, com la moda, sobre el que va publicar títols com Diccionario de la moda, La moda ¿comunicación o incomunicación?, Lo cursi y el poder de la moda. Sobre feminisme va escriure llibres que en el seu moment van ser trencadors, com Anticonceptivos y control de natalidad, junt amb el doctor Santiago Dexeus, en va fer altres, com El mundo según las mujeres o El placer de ser mujer.

Dona progressista, va donar suport a diverses iniciatives en aquesta línia, tot i que sempre es va considerar com una professional independent.

Margarita Riviere va ser fundadora i membre de la Fundació Periodisme Plural, i en la mesura de les seves forces va col·laborar publicant articles d'opinió a CatalunyaPlural i al Diario.es.

Rivière acabava de publicar un llibre, una novel·la política en la qual les situacions que es narren tenen moltes semblances amb els moments àlgids de la dècada dels 80 del segle passat. Narra la consolidació del pujolisme amb anècdotes i situacions que a ella no li agradaven. Però més enllà d'aspectes puntuals, l'obra clave K, és una reflexió sobre el poder. Quan va escriure el llibre els editors no es van atrevir a publicar-lo. Darrerament, després dels canvis esdevinguts a la política catalana, va reprendre la publicació. Ho va fer, sense esmenes ni correccions de fons. En aquesta obra, que acaba de sortir a la venda Rivière destaca com es van produir certes maniobres a la societat i com van influir en l'inconscient col·lectiu.

Etiquetas
stats