Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Mas s'obre a negociar amb altres grups que no siguin la CUP després de la investidura

Mas, a la cadena SER

Europa Press

Barcelona —

Artur Mas ha declarat aquest dijous a la cadena SER que està disposat a explorar acords amb altres formacions al Parlament durant la legislatura. “La CUP no ho és tot”, ha afirmat Mas, que reconeix tenir molt poques coses en comú amb aquesta formació més enllà de l'anhel independentista.

No obstant això, la seva investidura passa per ara pel 'sí' de la CUP, que de moment se li resisteix. Les negociacions amb ells, segons Mas, estan sent “raonables”, i confia superar el “bloqueig” que existeix per ara entre CUP i JxSí, però adverteix que si ha de convocar noves eleccions a partir del 10 de gener -límit legal per assolir la investidura- es tornaria a presentar com a candidat a president. En la mateixa entrevista a la Cadena Ser ha reafirmat el seu antic compromís de no tornar-se a presentar si així pot “contribuir a culminar el procés de transició nacional”, però no si és com a conseqüència del veto d'una altra formació.

“No he pensat en deixar-ho. Estic ficat fins al coll en aquest projecte, m'hi he deixat la pell”, ha afirmat, i ha recordat que fins i tot té una imputació per la consulta del 9N. Mas diu que no li consta formalment el plantejament que David Fernàndez (CUP) va fer aquest dimecres en un article del diari 'Ara' de cedir només dos dels 10 vots del seu grup per possibilitar finalment la investidura de Mas. Només li consta que la CUP té un debat profund i que hi ha opinions diverses, i ha afegit: “M'imagino que hi ha gent de la CUP que no entén que estiguem en aquest bloqueig”.

“Espero que en algun moment això s'esclareixi”, ha desitjat, i ha recordat que es pot apurar fins al 10 de gener, data fins a la qual ni tan sols ell pot fer altres eleccions. “Si hi ha investidura, millor, però si no, aquest procés el defensarem igualment” i seguirà cap endavant perquè, o bé hi ha nova legislatura, o bé la gent podrà tornar a votar.

Etiquetas
stats