Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Digues amb qui vas i no et diré qui ets

Siscu Baiges

A nivell personal és habitual fer-se una idea de com és una persona en funció dels amics amb els quals es relaciona. Aquesta idea no necessàriament ha de ser encertada però podem acceptar que té la seva lògica.

En canvi, aquesta filosofia no es pot traslladar immediatament al món de la política. Malauradament aquesta associació s’està aplicant de forma bidireccional en el gran debat català.

Es creuen acusacions de compartir criteris amb persones o grups polítics que deslegitimen al contrincant dialèctic. Li va passar a l’ex-primer secretari del PSC, Pere Navarro, en aparèixer brindant amb cava amb els líders del PP i Ciutadans amb motiu de l’aniversari de l’aprovació de la Constitució espanyola.

I, des de l’altra costat, es ridiculitza que dirigents i militants d’esquerres d’ICV o les CUP es donessin la mà en la Via Catalana del passat 11 de setembre amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, i d’altres representants de les retallades antisocials del govern català.

Vaig viure en primera persona una d’aquestes situacions. Un destacat membre de l’Assemblea Nacional Catalana es va adreçar a mi i em va demanar si em podia insultar. Li ho vaig autoritzar i ho va fer. “Com pot ser que una persona d’esquerres com tu escrigui en un portal com aquest!”, era el motiu de la seva indignació.

Aquest és el problema a resoldre. No podem posar una línia divisòria entre partits o entre persones en funció de si són independentistes o no. Si són dels nostres o dels altres. S’entén que Raimon no estigui d’acord, a vegades, amb els que el consideren un dels seus.

La vida, i sobretot el debat polític, estan plens de matisos i cal escoltar-los i debatre’ls. Amb tota la vehemència que es vulgui però oberts a les raons de l’interlocutor.

Un altre exemple d’aquesta coincidència en algunes qüestions en persones que discrepen en moltes d’altres l’hem tingut en la votació al Parlament europeu del nou president de la Comissió Europea.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats