Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Un any de govern a la castelldefelenca

Candela López Tagliafico

Alcaldessa de Castelldefels —

Aquest mes es compleix el primer any de mandat del Govern d’esquerres de Castelldefels, en què hem recuperat la bona gestió municipal posant al centre de les nostres decisions a la ciutadania, defensant una visió progressista de l’acció política, basada en la igualtat, la justícia social, la solidaritat i les polítiques de protecció envers els més desafavorits i apostant per la inversió pública per millorar la ciutat.

A les portes d'unes noves eleccions generals el pròxim 26 de juny, se’ns demostra que no sempre és fàcil arribar a acords polítics transversals, després d'un resultat electoral sense àmplies majories. A la ciutat de Castelldefels, el resultat de les darreres eleccions municipals –amb la participació més elevada de la nostra història democràtica- ens va deixar un panorama complex, amb un vot diversificat i que ens obligava a tots els partits polítics locals a exercir amb responsabilitat el nostre paper com a representants de la societat per garantir la governabilitat de la ciutat.

La ciutadania va parlar a les urnes, amb una expressió clara, inequívoca i majoritària de canvi per deixar enrere l'etapa de paràlisis de l'anterior Govern de dretes, liderat per un Partit Popular en minoria. És per això que els líders de Movem Castelldefels (ICV-EUiA-MES-EQUO i ENTESA), PSC, ERC i Castelldefels Sí Pot vam consensuar un marc polític que ens va permetre formar un Govern sòlid i amb vocació de servei públic, recollint l'expressió majoritària de la ciutadania per encetar un procés de canvi polític.

Des de la primavera de 2015 Castelldefels té un Govern fort i estable, d'esquerres i transformador, plural i representatiu, amb la primera dona Alcaldessa dirigint el primer Govern paritari de la nostra història. Durant aquest primer any de mandat hem estat fidels a la nostra manera de governar, amb valors i sensibilitat social. De fet la nostra primera mesura del mandat va ser garantir les beques menjador als casals d’estiu dels nens i nenes de famílies en risc d’exclusió.

A la vegada, hem recuperat i actualitzat un nou circuit de prevenció i lluita contra la violència de gènere. Hem participat activament en fronts municipals per reivindicar millores al nostre centre sanitari de referència, l’Hospital de Viladecans; a la xarxa de transport públic del Baix Llobregat i a les escoles públiques de la comarca, davant els plans de tancament de línies de P3. Som el primer Govern municipal que treballa, des de la Regidoria d’Habitatge, per fer-hi front als desnonaments dels veïns més desafavorits. Hem convertit Castelldefels en ciutat d’acollida davant la crisi dels refugiats. I hem recuperat la memòria històrica de la ciutat, tornant-li el nom del poeta i activista anti-franquista Ramon Fernàndez Jurado a la Biblioteca municipal.

En aquest primer any de mandat hem revertit les polítiques austericides i neoliberals aplicades també a Castelldefels pel Partit Popular, amb la fórmula de les retallades i la nul·la inversió pública. Una etapa en que es van eixamplar les desigualtats socials a la nostra ciutat i en que no es va apostar pel manteniment i les millores a l’espai públic i als serveis i equipaments municipals. Al llarg d’aquest 2016, un any d’inversions de l’actual Govern progressista hi valdrà per quatre de l’anterior Govern municipal.

Hem enriquit el projecte de ciutat amb la transparència i la participació del veïnat. En aquest primer any de mandat hem obert canals de diàleg permanent amb la ciutadania; i amb els veïns i les veïnes de Castelldefels hem consensuat quatre dels projectes estratègics més rellevants de cara al futur de la nostra ciutat: el Pla de Mobilitat; el nou model de platja fruit del diàleg amb veïns i restauradors; les línies mestres del Pla d’Actuació Municipal (PAM), que és el nostre full de ruta per a tot el mandat, fins el 2019; i el Pla d’Inclusió i Cohesió Social.

Aquest és el nostre Govern, a la castelldefelenca, que construeix en positiu per fer entre tots i totes una ciutat més justa, igualitària i solidària.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats