eldiario.es

Menú

El 74,5% de participants a la consulta de l'ANC avalen exigir un referèndum unilateral

L'ANC demanarà al Govern que incorpori al seu full de ruta la celebració d'un referèndum unilateral d'independència (RUI)

- PUBLICIDAD -
El 74,5% de participantes en la consulta de la ANC avalan exigir un referéndum unilateral

El 74,5% dels que han votat a la consulta de l'ANC avalen el RUI EP

El 74,51% dels militants de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que han participat aquest dissabte a la consulta interna de l'entitat han donat suport a exigir a la Generalitat la celebració d'un referèndum unilateral d'independència (RUI), segons les dades provisionals facilitades per l'entitat.

Segons un comunicat, amb el 94% dels vots escrutats, l'opció d'instar a la Generalitat a que convoqui un referèndum sobre la independència s'ha imposat amb gairebé tres de cada quatre vots de la militància, davant del 22,61% que ha votat en contra del RUI. La participació, tanmateix, ha estat baixa: només han votat  9.304 dels 34.000 militants que podien fer-ho. 

Els membres de l'entitat que han decidit participar han respost a la pregunta: "Vols que l'ANC exigeixi a les institucions catalanes que convoquin el poble de Catalunya a un referèndum per decidir sobre la independència?". Ara l'ANC instarà Generalitat i Parlament a que incorporin en el seu full de ruta la celebració d'un referèndum amb una pregunta clara sobre la independència de Catalunya i una resposta binària. 
Els resultats, però, són encara provisionals. Els definitius es coneixeran dimarts, quan l'actual president Jordi Sánchez compareixerà per donar la seva valoració. El posicionament de l'ANC se sumarà a partir de llavors al de formacions com la CUP o Demòcrates, que ja demanen obertament un referèndum unilateral. 
- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha