Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La plataforma ‘AVE pel Litoral’ paga quasi tot el deute de l’informe pericial sobre el TGV

Cristina Palomar

Barcelona —

La plataforma veïnal AVE pel Litoral espera tancar aquest mes de febrer el litigi obert per l’impagament d’un informe pericial encarregat per avaluar els efectes del pas del Tren de Gran Velocitat (TGV) pels carrers Mallorca i Provença. Un acord verbal amb els representants legals del pèrit judicial sobre la quantitatdefinitiva a pagar podria acabar amb més de tres anys de mal de caps.

Tot i que la sentència de l’Audiència Nacional obligava l’entitat barcelonina a pagar al pèrit 50.500 euros per l’informe, la plataforma només ha pogut recollir poc més de 46.300 euros. D’aquesta quantitat, 11.500 euros provenen dels fons de l’entitat mentre que els 34.863 euros restants s’han recaptat en uns dos mesos entre comunitats de propietaris, entitats socials, veïns i donacions particulars.

Segons fonts de la plataforma AVE pel Litoral, la decisió de posar punt i final al conflicte té una raó pràctica, ja que en cas de voler-ho cobrar tot, el pèrit hauria de reclamar la quantitat que falta a cadascuna de les comunitats de propietaris dels carrers Mallorca i Provença, cosa que allargaria encara més el procés. De totes formes, el pacte assolit entre les dues parts és, de moment, verbal, ja que ha de rebre el vistiplau per escrit del denunciant.

Davant la falta de fons de la plataforma per fer front al deute total, la sala del contenciós administratiu de l’Audiència Nacional va decidir la tardor passada que els 39.000 euros que faltaven fins arribar als 50.500 euros els paguessin els 247 veïns, les comunitats de propietaris i les associacions veïnals com la del Clot-Camp de l’Arpa i la de Sagrada Família que figuraven a la documentació oficial de l’entitat.

La quantitat fixada a pagar individualment per l’Audiència Nacional va ser de 160 euros i s’havia d’abonar abans de l’1 de desembre sota l’amenaça d’embargament dels comptes bancaris. Aquesta amenaça va provocar una gran inquietud entre els veïns afectats, la majoria dels quals no tenien ni idea del contenciós, i va obligar a la plataforma veïnal a buscar el suport ciutadà i institucional.

Etiquetas
stats