Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ada Colau no creu que el Parlament tingui legitimitat per aprovar una declaració d'independència

Ada Colau.

EFE

Barcelona —

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha emplaçat les forces independentistes a apostar de nou per teixir consensos en favor d'una consulta sobiranista: “Hi ha una gran majoria favorable al referèndum; aquesta es la majoria que hem de recuperar”, ha afirmat en una entrevista amb El Periódico.

Colau descarta que el Parlament pugui aprovar una declaració unilateral d'independència gràcies als resultats de les últimes eleccions catalanes: “Hi ha una majoria de diputats independentistes però no una majoria suficient de vots, i per tant no permet fer aquest pas. El Parlament pot fer les declaracions que consideri oportunes, però de tot, què és més útil ara per avançar en la sobirania de Catalunya ”.

En aquesta línia, proposa als independentistes que estableixin “ponts de diàleg amb els que podem dubtar sobre la independència però tenim un clar compromís amb Catalunya com a subjecte sobirà i amb la necessitat del referèndum”.

Sobre les dificultats de Junts pel Sí per convèncer la CUP perquè doni suport a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat, ha assenyalat que “Junts pel Sí que té un problema que es diu Convergència, a la qual han disfressat i amagat perquè perd molt suport pels casos de corrupció que se li acumulen ”.

“Si Junts pel Sí de veritat es creu el seu relat, que l'important és la sobirania de Catalunya, no hauria de ser absolutament inqüestionable que Mas sigui president”, ha afegit.

A l'Ajuntament de Barcelona, ha remarcat, “encara no hem aixecat totes les catifes”, encara que “de seguida ens han arribat indicis de mal funcionament”.

La candidatura de les generals

Per a les eleccions generals del 20 de desembre, la plataforma Barcelona en Comú, amb la qual es va presentar per ser alcaldessa, ha decidit implicar-se en favor d'una candidatura de confluència amb ICV i Podem, sota el nom d'En comú Podem, una llista en la qual Colau podria ocupar un “lloc simbòlic” si li demanen i si “hi ha un ampli consens”.

En aquesta llista “caben defensors del sí a la independència, federalistes i partidaris del no”, ha explicat Colau, que ha destacat el fet que Podem sigui “l'única força amb vocació estatal que amb valentia defensa el referèndum i reconeix les diferents nacions i sobiranies que existeixen a Espanya”.

El 20-D, segons Colau, “cal evitar que el PP tingui majoria, sol o amb Ciutadans”, encara que tampoc considera que la socialista Carme Chacón, cap de llista del PSC, sigui un bon perfil: “Porta dècades en política, va aprovar com ministra el desnonament exprés i s'oposa al dret a decidir”.

Sobre la seva decisió de mantenir-se al marge de la campanya de la candidatura Catalunya Sí que es Pot a les eleccions catalanes del 27S, Colau ha al·legat que el seu equip estava llavors “bolcat” en les tasques municipals: “No vam tenir temps de plantejar-nos l'escenari de les catalanes”.

“No em penedeixo. Jo aquí sóc un soldat, formo part de Barcelona en Comú, però no dels seus òrgans de direcció”, ha puntualitzat Colau, que ha argumentat que la “polarització” al voltant de la independència “va dificultar la tasca d'ICV i Podem d'articular una veu pròpia, amb matisos”.

Etiquetas
stats