Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ada Colau demana a Rajoy que permeti el referèndum i que faci propostes “en positiu” per a Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

elDiario.es Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al president del Govern, Mariano Rajoy, que permeti el referèndum d'autodeterminació que la Generalitat preveu convocar per l'1 d'octubre i que l'Executiu central faci propostes “en positiu” per a Catalunya.

“S'ha demostrat que l'estratègia del Govern central d'enviar-ho tot als tribunals no ha funcionat”, ha sostingut Colau en una entrevista a la Cadena Ser, en què ha subratllat que l'“obligació” de Mariano Rajoy és “dialogar i fer propostes en positiu”.

L'alcaldessa ha explicat que no comparteix el “full de ruta” cap al referèndum de Junts pel Sí, tot i que ha assenyalat a Mariano Rajoy com “el principal responsable” del conflicte entre la Generalitat i el Govern central. “No pot ser que el Govern central tingui la seva principal crisi d'Estat a Catalunya des de fa anys i hagi fet zero propostes”, ha afirmat Colau.

La inacció del Govern espanyol, segons l'alcaldessa, només contribueix a “enquistar” la situació i a “fabricar nous independentistes”. “Si fos responsable, el Govern d'Espanya permetria un referèndum l'1 d'octubre, que sabem que no és el referèndum que Catalunya necessita, i el 2 d'octubre hauria de fer alguna proposta en positiu”, ha asseverat Colau.

Sobre el paper de l'Ajuntament de Barcelona en cas que el referèndum s'acabi celebrant, Colau ha recordat que encara no s'ha convocat la votació –es preveu que es faci aquesta setmana–, i que la Generalitat no ha fet cap petició formal al consistori perquè hi col·labori, per exemple cedint locals municipals.

L'alcaldessa ha reiterat que està disposada a “facilitar que es posin urnes” a Barcelona sempre que no es posi en risc als funcionaris municipals. “No seria lògic traslladar als funcionaris el que s'ha de resoldre a la taula política”, ha indicat.

Etiquetas
stats