eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Unitat municipal contra el Govern de Rajoy per la impugnació de la llei antidesnonaments

L'aplicació de la llei 24/2015 recau sobretot en els ajuntaments, que ara denuncien que es queden sense eines per respondre a les necessitats socials de la seva població

- PUBLICIDAD -
Alcaldes i alcaldesses d'altres municipis, davant la delegació del Govern central a Barcelona

Alcaldes i alcaldesses d'altres municipis, davant la delegació del Govern central a Barcelona SANDRA LÁZARO

Els alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats catalanes s'han concentrat aquest divendres davant de la delegació del Govern central a Barcelona per protestar contra la impugnació per part de l'executiu de Rajoy de la llei catalana antidesnonaments. L'acte, impulsat per l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), ha estat secundat per la Federació de Municipis de Catalunya (FCM) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que entre les dues representen la totalitat dels ajuntaments catalans.

Els alcaldes i alcaldesses han entregat a la delegació del Govern central instàncies on denuncien el nombre d'expedients de serveis socials oberts als quals no es podrà respondre a causa dels articles impugnats de la llei. Els polítics no han concretat la xifra global, però, per exemple, en el cas de Barcelona puja a més de 600 expedients.

A l'acte hi han assistit, entre d'altres, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (BComú); l'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín (PSC); la de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon (PSC); la de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem BDN); l'alcadessa de Sant Cugat, Mercè Conesa (Convergència); o l'alcalde de Premià de Mar i president de l'ACM, Miquel Buch (Convergència). La CUP, per la seva banda, ha fet un acte de presència notable a l'acta amb diversos diputats al Parlament i regidors.

L'aplicació de la llei 24/2015 recau sobretot en els ajuntaments, q ue ara denuncien que es queden sense eines per respondre a les necessitats socials de la seva població. "Aquí hi ha molts alcaldes i alcaldesses que no venim en representació de partits polítics sinó com a servidors públics que hem d'atendre els nostres ciutadans", ha dit Buch.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha