Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Artur Mas opta per fundar un nou partit per substituir Convergència

Mas vol fundar un nou partit

elDiario.es Catalunya

Entre el vell o el nou, el nou. L'expresident català i líder de Convergència, Artur Mas, ha revelat aquest dijous que votarà a favor de crear un nou partit en la consulta interna que CDC celebrarà el 21 de maig. Així mateix, Mas, que dirigeix Convergència des que Jordi Pujol el va nomenar successor en l'any 2000, ha reiterat que vol estar present en la futura CDC, tant si es refunda o es renova.

El Consell Nacional de CDC va donar llum verda ahir a la nit a la consulta del 21 de maig, en què els militants i simpatitzants votaran si volen que CDC impulsi la creació d'una nova formació política o si opten per mantenir-se com a formació política i fer front a la seva renovació. El líder convergent ha opinat que “preu per preu, sabates noves”, i que és millor “impulsar la creació d'una nova formació”, perquè és la via per ser “més” persones, “eixamplant la base”, i per ser “millor”, sent més “útils” a la societat.

Mas ha explicat que seguirà estant present al partit, però no ha aclarit quin paper tindrà en la nova Convergència. Així, ha indicat que decidirà quin rol vol adoptar exactament en funció del resultat del 21 de maig i ha apuntat que, si guanya l'opció a la qual ell dóna suport a la consulta, tindrà un paper “més actiu” que en l'altra fórmula, on podria tenir funcions menys executives.

Ha admès que ell té “noms” de persones que creu que tenen capacitats per assumir lideratges en el partit, però, davant les possibles primàries per a la secretaria general del partit en el procés congressual, ha asseverat que no assenyalarà “a ningú amb el dit”.

Sobre si s'ha de preservar el nom de Convergència -que es discutirà al Congrés de juliol-, Mas ha dit que li resulta “bastant indiferent” la denominació, perquè l'important és “posar al dia” el projecte. I ha apuntat que dependrà de si els militants decideixen només renovar el partit o gestar una “nova criatura”, situació en què ha apuntat que potser s'hauria de buscar un altre nom.

Mas ha descartat que s'hagi de “enterrar” res de Convergència, però ha admès que hi ha la “percepció” que hi ha assumptes que no s'han fet bé des del punt de vista econòmic, encara que també ha posat en valor el treball realitzat pel partit en les últimes dècades.

Etiquetas
stats