Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Artur Mas proposa unes altres plebiscitàries com a alternativa al referèndum que exigeix la CUP

Artur Mas compareix amb la cúpula de CDC després del 'Superdissabte'

elDiario.es Catalunya

El líder de Convergència, Artur Mas, descarta el referèndum d'independència unilateral que exigeix la CUP per continuar endavant amb el pacte parlamentari amb Junts pel Sí. Segons ha explicat l'expresident en una entrevista a Catalunya Ràdio, un referèndum d'aquestes característiques en el qual no participessin els partidaris del 'no' quedaria “coix”. Com a alternativa proposa una fórmula coneguda i de la qual Mas és fervent defensor: unes eleccions plebiscitàries. Això sí, segons ha explicat, aquest cop serien comptant vots i no escons, cosa que ell va rebutjar explícitament abans de les eleccions del 27-S.

Mas ha respost així a la CUP, que aquest diumenge va aprovar en la seva assemblea “lliurar-se del pacte amb JxSí” si no es complien una sèrie de condicions, entre les quals figuraven el compliment íntegre de la declaració del 9-N o la preparació d'un referèndum unilateral de la independència. “Junts pel Sí s'ha de posar les piles i donar passos clars cap a la ruptura”, va resumir després de l'assemblea el portaveu del secretariat nacional cupaire, Xevi Generó.

El líder de CDC ha respost aquest dilluns, assegurant que les peticions de la CUP ja estan contemplades en bona part en els pressupostos. A més, els ha retret pintar “escenaris apocalíptics” i ha considerat que és “radicalment fals” que JxSí no hagi complert la seva part del pacte. “Ara li toca a la CUP demostrar que és gent coherent que compleix els seus contractes”, ha deixat anar Mas.

L'expresident s'ha mostrat convençut que els pressupostos que presentarà aquest dimarts el conseller d'Economia, Oriol Junqueras, tiraran endavant, ja que al seu entendre el contrari seria trencar el pacte entre les dues formacions. Si la CUP no accepta els nous comptes serà “per les ganes de no mullar-se i quedar bé”, a més de per interessos electoralistes, ha assegurat Mas.

Etiquetas
stats