Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Artur Mas atia el debat de la successió de Puigdemont i no es descarta com a candidat

Puigdemont i Artur Mas

elDiario.es Catalunya

Tot i les crides del PDECat perquè l'antiga Convergència se centrés en el referèndum, Artur Mas ha tornat a obrir aquest dilluns el meló de la successió de Carles Puigdemont. L'expresident de la Generalitat ha assegurat que “no s'autodescarta”, per ser el candidat del partit a unes eventuals eleccions catalanes, com sí que ha fet Puigdemont.

“L'únic que s'ha autodescartat a dia d'avui és Carles Puigdemont. I ningú més s'ha de descartar, i ningú vol dir ningú”, ha asseverat l'expresident en una entrevista a Rac-1. Tot i que ha dit que no es veu de candidat a nivell “personal” i “familiar”, ha deixat la porta oberta a tornar a la primera línia política: “Si em pregunta si m'autodescarto igual que Puigdemont, li dic que no”.

Mas va renunciar a presidir la Generalitat després del 'no' de la CUP al gener de l'any passat davant els desastrosos pronòstics per a Convergència si es repetien les eleccions al Parlament. Des de llavors s'ha dedicat a la reconversió de l'antiga Convergència en el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), on ocupa la presidència del partit, encara que no la direcció executiva –en mans dels diputats Marta Pascal i David Bonvehí.

A més de la lluita interna entre sectors del partit, el judici pel 9-N que arrencarà al febrer dirimirà les opcions de Mas per tornar a ser candidat. S'exposa a una pena de 10 anys d'inhabilitació, el que el deixaria fora de joc per a uns nous comicis. De fet, Mas s'ha mostrat convençut que serà condemnat. “La sentència està preredactada. És un judici polític”, ha assenyalat.

D'altra banda, l'expresident ha tornat a carregar contra la CUP, com ve fent en pràcticament totes les seves aparicions públiques des que va deixar la Generalitat. Davant d'una setmana de negociació decisiva perquè els anticapitalistes donin suport als pressupostos, Mas ha denunciat els “incompliments flagrants” de la CUP de l'acord signat fa un any.

Així mateix, ha rebutjat les paraules del diputat cupaire Benet Salellas, que aquest diumenge va demanar que els pressupostos “fessin olor a la CUP i no només al PDECat”. “No es tracta de posar accent en la ideologia. Els pressupostos no han de fer olor ni a CUP ni a JxSí. L'olor ha de ser neutra”, ha indicat Mas.

stats