Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona En Comú presenta el seu pla per fer una ciutat “més justa, més humana i més democràtica”

Barcelona En Comú ha presentat el seu programa devant centenars de persones a Nou Barris / @bcnencomu

Arturo Puente

Barcelona —

Barcelona En Comú, la formació municipalista millor situada per disputar l'alcaldia a Xavier Trias en les eleccions del 24 de maig, ha presentat el seu programa aquest diumenge. Unes propostes que la candidatura ha elaborat amb la participació de més de 5.000 persones des de 20 grups de barri, segons han destacat. “Tenim un únic gran projecte”, ha explicat Gerardo Pisarello, número dos de la formació, “i aquest és aconseguir la cohesió de la ciutat”.

Diversos centenars de persones han seguit la presentació del programa a la la plaça Àngel Pestaña, a Nou Barris, un barri que s'ha convertit en la gran icona de la llista de Colau. El número dos s'ha encarregat de repassar algunes de les 2.500 mesures recollides del procés participatiu que ha enllumenat el text, del qual Barcelona En Comú se sent “molt orgullós” en entendre que ha sabut recollir les demandes veïnals.

La candidatura ha articulat les mesures en tres eixos: assegurar drets bàsics, aconseguir una ciutat més habitable i democratitzar les institucions. Amb la vocació de “tornar la ciutat als seus habitants”, Pisarello ha posat èmfasi en l'últim d'aquests compromisos: “Nosaltres no parlarem de smart city, per a nosaltres una ciutat intel·ligent és la que compta amb la intel·ligència col·lectiva dels veïns”.

Aquesta gestió compartida amb els veïns és la gran línia de fons en el programa dels de Colau. En l'apartat de corrupció, tornen a recórrer a la participació ciutadana en proposar un organisme que controli la contractació pública que estigui integrat per tècnics en diverses àrees i ciutadans. A més, la candidatura considera que hi ha d'haver una oficina municipal contra la corrupció que pugui rebre i canalitzar denúncies anònimes.

Entre els grans projectes de ciutat, Barcelona en Comú vol posar en marxa un anell verd entre la Collserola i el litoral del Besòs, recuperar el front marítim començant pel Port Vell i potenciar l'entorn de La Sagrera amb un parc social d'habitatge de lloguer. Pisarello ha destacat que la seva formació pretén canviar la ciutat mitjançant un pla integral de barris el referent del qual és la Llei de de Barris de 2004, elaborada pel Tripartit. “Creiem que més que obres faraòniques hem de cosir les ferides de la ciutat”, ha explicat.

El tercer gran eix sobre el qual s'assentarà l'acció de govern si Ada Colau es converteix en alcaldessa seran els drets bàsics. En aquest aspecte, Barcelona En comú vol centrar les seves polítiques socials sobre la població més gran i la joventut. Per als primers, proposen ampliar el programa Radars -un servei posat en marxa en 2008 que crea xarxes veïnals d'atenció a ancians- i millorar els serveis d'atenció domiciliària i la teleassistència. Per als joves, la propostes de la candidatura és reestructurar Barcelona Activa per millorar els seus serveis d'integració laboral.

“Ja sabeu que el tema mediàtic tendeix a personalitzar molt”, ha indicat Ada Colau abans d'avançar que el seu paper en l'acte de presentació del programa seria menor. En una campanya que s'intueix dissenyada enterament sobre la imatge de la candidata a alcaldessa, Colau ha cedit però la paraula als membres més destacats del seu equip, no sense abans recordar que “la ciutadania estem molt cansats de promeses, volem demostrar que es pot fer política humil i compromesa”.

Etiquetas
stats