Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La fiscal en cap de Barcelona no denunciarà el jove que la va insultar després del judici del 9-N

La fiscal en cap de Barcelona, Ana Maria Magaldi

Agències

Barcelona —

La fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, ha desistit de denunciar al jove que la va increpar a les portes del judici per el 9-N a crits de “feixista”. Després de revisar les imatges de l'incident, el ministeri públic ha conclòs que els crits que va rebre Magaldi no tenen rellevància penal ni suposen indicis de delicte.

Magaldi va convocar una roda de premsa per donar la seva versió de l'incident davant els mitjans i anunciar que sospesava obrir diligències pel mateix. Finalment ha decidit no actuar contra el jove que la va increpar després d'analitzar la jurisprudència sobre conductes similars.

En la seva compareixença davant els mitjans, la fiscal cap de Barcelona va explicar que el manifestant formava part d'un grup d'entre 20 o 30 persones que la increpava amb crits de “feixista” i “ves-te'n de Catalunya” des d'unes tanques situades a pocs metres de les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on se celebrava el judici del 9-N.

A més d'insultar la fiscal des de darrere de les tanques, el jove la va seguir i va aconseguir apropar-se a ella per dir-li: “Tu ets la Fiscalia. Tu ens condemnes per posar les urnes. Quina vergonya!”. Magaldi va respondre: “Els fiscals no condemnem, els fiscals acusen. Els que condemnen o absolen són els jutges o els tribunals”. Magaldi va assegurar que va témer per la seva “integritat”. “Mai havia vist una mirada d'odi així”, va afegir la fiscal. La Fiscalia General de l'Estat va arribar a emetre un insòlit comunicat sobre els fets en què va lamentar “l'incident d'assetjament i insult a fiscals de Catalunya”

Etiquetas
stats