Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CDC es ven la seu afectada pel cas Palau i en comprarà una altra per reduir costos

CDC ven la seva seu principal i comprarà una altra per reduir costos

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha venut la seva seu corporativa a un grup inversor i comprarà una altra per reduir costos, i alhora ha dipositat al jutjat que investiga el cas Palau de la Música altres béns immobiliaris com a garantia de pagament en substitució del seu edifici principal.

En una roda de premsa, el coordinador de règim intern i comunicació de CDC, Francesc Sánchez, ha remarcat que la seu del carrer Còrsega de Barcelona “no està embargada” perquè en aquest cas “no es podria haver venut”, sinó que estava lliurada al jutjat com a aval de pagament.

Sánchez ha assegurat que oferiran les dades de tota l'operació -tant a la premsa com a la web del partit- un cop sigui efectiva la compra de la nova seu, a la qual preveuen traslladar passades les eleccions catalanes del 27 de setembre.

El jutge que investiga el cas Palau de la Música va declarar a CDC partit responsable civil a títol lucratiu i li va imposar una fiança de 3,2 milions, davant la qual Convergència va presentar com a aval les escriptures de la seva seu central a Barcelona.

Després de la compra, CDC ha lliurat als jutjats escriptures de diversos béns immobiliaris que té repartits per Catalunya -principalment seus territorials- per garantir el pagament.

En tot cas, Sánchez ha emmarcat aquesta operació en l'estratègia de CDC de reduir la despesa corrent global del partit en un 30%, encara que també ha indicat que persegueix l'objectiu de “adequar-se al segle XXI”.

Ha remarcat que la venda de la seu dels últims 16 anys, que va tenir com a llogater a l'expresident català Jordi Pujol, no suposa “tallar” amb el passat sinó una “evolució” cap al futur: “Estem molt orgullosos del passat de CDC” , ha incidit.

Els dos edificis que conformen la seu de CDC i de la federació de CiU sumen 4.500 metres quadrats i han estat venuts com oficines al Grup Platinum sense intermediaris i per iniciativa del propi partit, que va anar a buscar els inversors.

CDC disposa en aquests moments d'un lloguer d'un any per poder seguir al carrer Còrsega fins que comprin el nou emplaçament, al qual calculen traslladar passades les eleccions catalanes del 27 de setembre.

Sánchez ha explicat que buscaran un nou edifici en un emplaçament cèntric -no preveuen moure de l'Eixample-, que tingui “portes de vidre” i que permeti més “interrelació amb la ciutadania”, d'acord amb l'objectiu de ser un partit més transparent.

La intenció és que el nou edifici sigui més petit i menys costós que l'actual, però més diàfan, amb capacitat per poder celebrar actes de gran format com consells nacionals o fins i tot nits electorals que actualment se celebren en hotels.

Compra a preu avantatjós a Enher

CDC va comprar l'immoble a Enher, filial d'Endesa, l'any 1998, per 625 milions de pessetes, 3,7 milions d'euros actuals. En el seu moment es va afirmar que el preu d'adquisició estava per sota del que marcava el mercat en aquella zona de l'Eixample barceloní. L'oposició socialista, per boca del més tard conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va relacionar el preu favorable per a CDC de l'operació, amb un intercanvi de favors. Es va dir que el preu va tenir a veure com el suport donat per CiU a la política energètica del Partit Popular. I va ser el Govern conservador qui va nomenar al president d'Enher, Joan Rosell, que era a més president de la patronal Foment del Treball, actual president de la CEOE.

En concret Nadal va vincular la venda a baix preu del local seu de CDC al suport a la titulització dels costos a la transició de les empreses elèctriques donat pels partits nacionalistes al PP.

 

Etiquetas
stats