Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CSQP demana que el Parlament reprovi García Albiol per les seves “actituds racistes”

Catalunya Sí que Es Pot presenta una iniciativa perquè el Parlament reprovi Albiol

elDiario.es Catalunya

Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) ha presentat aquest dimarts una proposta de resolució perquè el Parlament declari al líder del PPC, Xavier García Albiol, “persona non grata” i el reprovi per les seves “actituds i comportaments racistes i xenòfobs”, que “no caben en democràcia”.

La regidora de Badalona (Barcelona) Fàtima Taleb, membre del govern per Guanyem Badalona, ha denunciat haver patit “actes de racisme i islamofòbia” durant l'últim any i mig, actes que, opina, són “fruit de la política” de l'anterior alcalde , Xavier García Albiol, per haver “sembrat l'odi”, haver vinculat a les persones estrangeres a l'“atur i falta de seguretat” i haver relacionat “el terrorisme a l'Islam”.

Poc després d'aquestes afirmacions, Albiol va acusar Taleb de culpar-pels “actes de racisme i islamofòbia” que ha patit en l'últim any i mig per així “tapar la seva incompetència”. Posteriorment també ha reprovat els insults racistes que Taleb va rebre.

En roda de premsa al Parlament, el portaveu de Catalunya Sí Que és Pot, Joan Coscubiela, ha anunciat que el seu grup ha registrat avui una proposta de resolució perquè la cambra catalana reprovi a Albiol per “actituds i comportaments racistes i xenòfobs” i li declari “persona non grata”.

“És imprescindible que el Parlament denunciï aquests comportaments per acabar amb ells d'una vegada per totes”, ha afirmat. Coscubiela ha considerat que Albiol va intentar un “experiment de laboratori lepenista” durant el seu mandat al capdavant de l'Alcaldia de Badalona i que, ara, “lluny de cessar aquestes actituds, les justifica, les tolera i les alimenta”, ha criticat. “Justificar la xenofòbia i el racisme no cap en democràcia, i menys si ho fa un representant polític” com Albiol, ha dit Cosbubiela.

Etiquetas
stats